Acasa Design Bertone va desena interioare de trenuri

Bertone va desena interioare de trenuri

de Costea Arsene

Bertone Pandion Concept 2010 (sursa - Bertone)

Carosierul italian Bertone, preluat in vara anului 2009 de catre Fiat, a semnat un acord de cooperare cu Aviointeriors pentru realizarea de interioare pentru garnituri feroviare care vor circula pe caile ferate din China si America de Sud.

Acordul semnat de directorul de management al Bertone, Marco Filippa, si managerul general al Aviointeriors, Dominique Menoud, va permite celor doua companii sa lucreze in domeniul transportului feroviar, in special pentru realizarea de lucrari de design de interior, initial pentru pietele aflate in dezvoltare din Asia si America de Sud, se arata intr-un comunicat al Bertone.

Bertone va dezvalui, pentru prima data, cu ocazia Expozitiei de la Hong Kong (16-18 noiembrie 2010), studiile si proiectele de trenuri rapide destinate pietei asiatice.

Un astfel de exemplu este trenul Etr 1000, dezvoltat pentru consortiul Ansaldo Breda – Bombardier, care a primit deja comenzi, justificand astfel intrarea in productie.

Trenul Etr 1000, pe care Bertone il va aduce la Hong Kong la o scara de 1/20 este de mare viteza, ce poate merge pe toate tipurile de cai ferate si poate atinge o viteza maxima de 400 de kilometri pe ora.

Acordul incheiat intre Bertone si Aviointeriors este o parte importanta din strategia de intrare pe pietele emergente pentru cele doua companii, care ofera de acum o gama larga de solutii in arhitectura, ergonomie si confort in industria transportului pe caile ferate.

In cadrul Salonului Auto de la Beijing (23 aprilie–3 mai), consiliul de conducere al Bertone a anuntat deschiderea unei filiale in China.

Grupul Bertone este structurat pe mai multe divizii: Stile Bertone este specialiata in design, studii si prototipuri, Bertone Engineering in inginerie, iar Carozzeria Bertone este divizia care se ocupa de fabricatie si de constructia efectiva a prototipurilor.

Lasa un comentariu