Acasa Piata Auto Primul mare client pentru masini electrice: General Electric va cumpara 25.000 de unitati

Primul mare client pentru masini electrice: General Electric va cumpara 25.000 de unitati

de Adrian Mitrea

Chevrolet Volt (sursa - GM)

Primul mare client pentru masini electrice este grupul international General Electric (GE), cu activitati si 1.000 de angajati in Romania, care va achizitiona 25.000 de vehicule propulsate electric pana in 2015, a anuntat compania.

Cea mai mare parte a acestor masini vor fi Chevrolet Volt (12.000 unitati), dar GE va cumpara automobile electrice si de la alti producatori auto, pe masura ce acestia vor lansa noile masini.

Desi anuntul GE are mare impact asupra pietei automobilelor electrice din SUA, deschiderea aratata grupul international este un mesaj important si pentru celelalte piete auto, mai ales ca GE are o prezenta globala solida.

Prin comercializarea unui numar mai mare de automobile electrice, pretul acestora va scadea in timp.

Chevrolet Volt este pus in miscare de un sistem de propulsie electric ce dezvolta 150 Cai Putere (CP) / 111 kW si un cuplu maxim de 370 Newton-metru. Daca au fost complet incarcate, timp de trei ore la o priza de 220-230 V, bateriile litiu-ion de 16 kWh pot asigura energia necesara pentru parcurgerea a 40 pana la 80 de kilometri. Un motor pe benzina cu rol de generator asigura energie trenului de rulare electric pentru inca 450 de kilometri, astfel ca Volt va putea parcurge un total de pana la 500 de kilometri fara sa fie nevoie de realimentare cu energie electrica sau benzina.

Alte masini electrice care vor fi disponibile pe piata sunt tripleta Mitsubishi i-MiEV, Peugeot iOn si Citroen C-Zero. Nissan Leaf, Renault Fluence Z.E. si Renault Kangoo Z.E. vor fi disponibile la vanzare in lunile urmatoare.

GE este prezent in Romania din 1984 si are in prezent circa 1.000 de angajati. GE desfasoara in Romania activitati in domeniile energie, sanatate, imobiliare, servicii financiare si industrie. GE detine Unison Engine Components Bucuresti SA si Turbomecanica Combustor Products – singura companie producatoare de elemente de motor pentru avioane pe care GE o detine in Europa de Sud-Est.

Lasa un comentariu