Acasa Foto FOTO: Renault Latitude in 40 de imagini. Informatii complete

FOTO: Renault Latitude in 40 de imagini. Informatii complete

de Adrian Mitrea

Renault Latitude (sursa - Renault)

Latitude, varful de gama al marcii franceze Renault, va fi lansat in Romania in primavara anului viitor. Pana atunci, Renault a publicat informatiile oficiale detaliate ale noului sau model si o galerie foto cu 40 de imagini.

Latitude ar putea avea un pret de pornire in jurul valorii de 25.000 euro, inclusiv TVA, pe piata romaneasca. In total, noul model Renault se va vinde in 50 de tari si in 2011 va fi masina oficiala a Festivalului de Film de la Cannes.

click aici pentru galeria foto

Masina va fi produsa in uzina Busan din Coreea, fiind derivata din modelul coreean Samsung Motors SM5, fapt ce a starnit furia angajatilor Renault din Franta. Latitude este al treilea automobil Renault derivat dintr-o masina a diviziei coreene Samsung Motors. Primul a fost Renault Koleos, derivat din QM5, iar apoi Renault Fluence, inlocuitorul Megane sedan, derivat din automobilul SM3.

Modelul Renault Latitude poate fi echipat cu o motorizare pe benzina si trei diesel, toate Euro 5:

  • 2 litri benzina (cod M4R), 16 valve, 140 Cai Putere (CP) la 6.000 rotatii pe minut (rpm) si poate fi cuplat doar la o cutie de viteze manuala cu sase trepte. Acest propulsor are un cuplu maxim de 195 Newton-metru, de la 3.750 rpm;
  • 2 litri turbo diesel (cod M9R), 150 CP, cu emisii mai mici de 140 grame dioxid de carbon pe kilometru. Aceasta varianta de motorizare livreaza un cuplu de 340 Nm la 2.000 rpm si poate fi cuplata la o cutie de viteze manuala (cod PK4);
  • 2 litri turbo diesel (cod M9R), 175 CP, cuplabil la o transmisie manuala (cod PK4) sau automata (AJ0). Pentru cutia de viteze manuala cuplul maxim este de 380 Nm, iar pentru cea automata de 360 Nm, disponibil de la 2.000 rpm in ambele cazuri;
  • 3 litri turbo diesel (cod V9X), 240 CP la 3.750 rpm si un cuplu maxim de 450 Nm de la 1.500 rpm.

Toate cutiile de viteze ce echipeaza Latitude vor fi produse in uzina Cleon din Franta.

Renault Latitude are 4.897 mm lungime, 1.832 mm latime, 1.483 mm inaltime, un ampatament de 2.762 mm si un portbagaj de 477 litri (cu posibilitatea extinderii spatiului de incarcare prin rabatarea banchetei spate). Masina ofera 251 mm loc pentru genunchi, 1.513 mm loc la nivelul coatelor in fata si 1.474 loc pentru coate in spate. Torpedoul are un volum de 9,6 litri, iar consola centrala gazduieste un spatiu de depozitare de 2,4 litri.

Suspensia de pe Latitude vine cu o premiera pentru gama de automobile Renault: suspensie multi-link pe spate (independenta). In actuala gama Renault doar SUV-ul Renault Koleos are aceasta solutie constructiva pentru suspensia spate.

Printre sistemele care se remarca pe Latitude se numara un sistem de purificare a aerului cu ioni (Samsung Super Plasma), cu doua moduri, Clean (neutralizeaza bacteriile, alergenii) si Relax (reduce stresul prin generarea de ioni negativi pentru a crea un echilibru electromagnetic la interactiunea cu cei pozitivi).

In completarea confortului, Latitude dispune de scaun cu masaj pentru sofer.

In functie de echipare, modelul Latitude va putea fi comandat cu un sistem audio 3D Sound by Arkamys (8 difuzoare) sau cu Renault Bose Sound System (10 difuzoare), completate de navigatie Carminat TomTom Live, Carminat Bluetooth si DVD.

Versiunile de top vor dispune si de camera video pentru marsarier, in completarea senzorilor de parcare fata-spate.

Renault Latitude va avea o garantie de 3 ani garantie sau 150.000 km si 12 ani garantie anti coroziune.

Descarca: descrierea completa a masinii, specificatiile tehnice ale motoarelor, cotele de gabarit.

Renault Latitude (sursa - Renault)

Lasa un comentariu