Acasa Aston Martin Seful Aston Martin: Cygnet va costa 30.000 euro si va fi comparabil cu masinile lui James Bond

Seful Aston Martin: Cygnet va costa 30.000 euro si va fi comparabil cu masinile lui James Bond

de Costea Arsene

Aston Martin Cygnet (sursa - 0-100.ro)

Constructorul auto britanic Aston Martin a inregistrat profit pe toata perioada crizei economice, iar cel mai mic si mai ieftin automobil al marcii, Cygnet, ce va intra in productie anul viitor, va starni interesul si simpatia oamenilor asa cum s-a intamplat cu modelele Aston Martin folosite de filmele cu James Bond, a declarat directorul general al companiei, Ulrich Bez.

„Investitorii mei sunt bucurosi”, a declarat Bez la o conferinta organizata de revista germana Automobilwoche, citata de Automotive News Europe.

Aston Martin Cygnet a fost prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva, in martie, si urmeaza sa fie construit in serie in cartierul general al Aston Martin din Marea Britanie, la Gaydon.

Desi producatorul auto nu da inca detalii tehnice despre masina, bursa zvonurilor de pana acum indica faptul ca Cygnet va prelua motorizarea de top de la Toyota iQ (masina din care deriva – n.r.), adica un propulsor pe benzina de 1,33 litri, cu 98 Cai Putere (CP).

Aston Martin si-a propus sa vanda aproximativ 3.000 de modele Cygnet pe an, la preturi pornind de la 30.000 de euro, a adaugat Bez.

El se afla la conducerea Aston Martin din anul 2000 si spune ca producatorul auto nu este in cautarea unui partener industrial, in ciuda tendintelor pietei, care incurajeaza incheierea de aliante cu scopul reducerii costurilor.

Oficialul a adaugat ca modelul Cygnet va ajuta Aston Martin sa-si reduca media emisiilor de dioxid de carbon in conformitate cu legislatia existenta din Europa si in Statele Unite ale Americii (SUA).

Dupa doua decenii in care Aston Martin a apartinut Ford, producatorul american a vandut marca britanica de masini sportive de lux unui grup de investitori, in fruntea carora se afla firma de profil Kuwait’s Investment Dar. Aston Martin a fost vandut pentru 674 milioane de dolari in anul 2007.

Lasa un comentariu