Acasa Rolls-Royce Rolls-Royce e pe cale sa-si dubleze vanzarile in acest an

Rolls-Royce e pe cale sa-si dubleze vanzarile in acest an

de Adrian Mitrea

Gama Rolls-Royce (sursa - Rolls-Royce)

Vanzarile Rolls-Royce din primele noua luni ale acestui an se ridica la 1.700 unitati, a anuntat grupul BMW, proprietarul marcii de lux britanice. Astfel, vanzarile din tot anul 2009 au fost depasite cu 70%.

Rolls-Royce va bate in 2010 orice propriu record din istorie, in materie de vanzari, in conditiile in care totalul de 1.001 unitati livrate in 2009 a reprezentat un maxim istoric pentru companie.

Secretul succesului pentru Rolls-Royce este modelul Ghost, cel mai mic si mai ieftin automobil oferit pe piata de catre marca de lux britanica. Automobilul costa circa 300.000 euro, fiind cu 50.000 euro mai ieftin decat Phantom, si a fost prezentat in premiera mondiala in toamna anului trecut, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Gama Rolls-Royce cuprinde modelele Ghost, Phantom, Phantom Drophead Coupe si Phantom Coupe, iar in perioada urmatoare va fi lansata o noua varianta de caroserie pentru Ghost (probabil o decapotabila – n.r.).

Statistici mai vechi ale Rolls-Royce indicau faptul ca 85% dintre cei care si-au cumparat Ghost n-au mai detinut niciodata un Rolls.

Motorul de pe RollsRoyce Ghost, Euro 5, este de 6,6 litri, cu injectie directa, si are 12 cilindri amplasati in V si 48 de supape. Puterea maxima dezvoltata de motor este de 570 Cai Putere (CP) atinsa la 5.250 de rotatii pe minut (rpm), iar intreg cuplul maxim de 780 Newton-metru este disponibil la 1.500 rpm.

Toate aceste caracteristici fac ca masina, cu o greutate de 2,43 tone, sa atinga 100 de kilometri pe ora cu start de pe loc in 4,9 secunde. Viteza este limitata electronic la 250 de kilometri pe ora.

La o viteza de 115 kilometri pe ora masina foloseste doar 10% din puterea disponibila. In plus, motorul livreaza 75% din cuplul total al motorului de la 1.000 rpm, adica aproape instant.

Rolls-Royce spune ca transmisia automata cu opt trepte schimba atat de lin incat masina va parea ca ruleaza intr-o treapta intai infinita.

Pentru performantele de mai sus, Ghost cere 20,5 litri de benzina sa mearga 100 de kilometri in oras si 9,6 litri in extraurban, potrivit constructorului.

La Timisoara se produc, din 2003, ornamentul de la portbagaj, cunoscut si ca “griffleiste” si piesa (“wasserkasten”) de deasupra celebrei grile a radiatorului, cea pe care este montata emblema marcii.

Lasa un comentariu