Acasa Dacia Dacia a produs 100.000 de masini alimentate cu GPL

Dacia a produs 100.000 de masini alimentate cu GPL

de Adrian Mitrea

Dacia Sandero (sursa - Dacia)

Dacia a produs joi, 28 octombrie, vehiculul alimentat cu GPL cu numarul 100.000, a anuntat compania. Modelul aniversar este un Sandero de culoare Bleu Navy, cu motor de 1,4 litri, destinat pietei italiene, unde masinile pe GPL sunt foarte populare.

Alimentarea cu gaz petrol lichefiat a fost introdusa in iunie 2007 pentru Logan berlina, iar din luna iulie a aceluiasi a fost disponibila si pentru Logan MCV.

In 2009 a fost introdusa si varianta GPL a Sandero.

SUV-ul Duster nu este inca disponibil cu GPL din fabrica, insa producatorul analizeaza aceasta oportunitate si a dat asigurari ca va exista si o versiune GPL in perioada urmatoare. Alte motorizari pentru gama Dacia sunt testate la Centrul Tehnic Titu.

Echiparea vehiculelor cu instalatie GPL este facuta de Landi Renzo, unul dintre furnizorii Dacia implantati pe platforma de la Mioveni. Instalatiile GPL sunt dimensionate si calibrate special pentru gama Dacia, se arata intr-un comunicat al companiei.

Emisiile de substante poluante sunt reduse considerabil la rularea pe GPL. Astfel, vehiculele Dacia cu alimentare GPL poarta semnatura Dacia Eco2 ce garanteaza ca automobilul care o poarta indeplineste trei criterii prin care protejeaza mediul inconjurator:

  • are un nivel al emisiilor de dioxid de carbon (CO2) mai mic sau egal cu 140 grame pe kilometru;
  • este produs intr-o uzina certificata ISO 14 001;
  • 95% din masa vehiculului poate fi valorificata prin reciclare la sfârsitul ciclului de viata, iar cel putin 5% din materialul plastic este material reciclat

Lasa un comentariu