Acasa Mercedes-Benz Cel mai scump si mai rapid Mercedes-Benz al momentului, SLS AMG GT3, pleaca de la 334.000 euro

Cel mai scump si mai rapid Mercedes-Benz al momentului, SLS AMG GT3, pleaca de la 334.000 euro

de Costea Arsene

Mercedes-Benz SLS AMG (sursa - Daimler)

Mercedes-Benz a deschis lista de comenzi pentru versiunea de competie a masinii sport SLS AMG, denumita SLS AMG GT3,  pretul de pornire fiind de 334.000 euro, fara taxe, cu livrare incepand cu februarie 2011.

Sub capota, versiunea GT3 ascunde acelasi motor V8 de 6,3 litri, care dezvolta 571 Cai Putere (CP). Cu o caroserie mai usoara decat modelul din care se se trage, SLS AMG GT3 are o manevrabilitate generala mai buna si accelereaza de la 0 la 100 de kilometri pe ora in circa 3,8 secunde, putand depasi pragul de 300 km/h, la fel ca si versiunea standard.

Puterea este transferata rotilor prin intermediul unei transmisii secventiale cu sase trepte.

SLS AMG GT3 dispune si de un kit de caroserie care inlude o desenare mai aerodinamica a spoilerelor, o capota cu fante pentru aerisirea motorului, un deflector de aer, un eleron pozitionat pe portbagaj si jante din aliaj usor. Masina are o latime de 1.990 mm, cu 50 mm mai mult decat SLS AMG.

La interior, siguranta a fost sporita prin amplasarea unei custi de protectie (roll-cage), a unei centuri de siguranta in sase puncte si a unui sistem pentru stingerea incendiilor.

Mercedes-Benz SLS AMG (sursa - Daimler)

Lasa un comentariu