Acasa Renault Renault Technologie Roumanie are acum director roman, Sorin Buse, inlocuitorul lui Philippe Prevel

Renault Technologie Roumanie are acum director roman, Sorin Buse, inlocuitorul lui Philippe Prevel

de Adrian Mitrea

Sorin Buse (sursa - Renault)

Renault Technologie Roumanie (RTR) are de la 1 octombrie un nou director general in persoana romanului Sorin Buse, care il inlocuieste pe francezul Philippe Prevel, a anuntat compania.

Prevel a condus RTR de la infiintare (2006), iar acum s-a reintors in Franta ca director tehnic pentru programul M0 (masini low cost – n.r.).

„La Renault Technologie Roumanie am descoperit o organizatie tanara, cu un potential deosebit si o atmosfera deschisa si pozitiva, care s-a aflat pana acum intr-o faza de crestere. Obiectivul meu este ca RTR sa devina un pol de excelenta in domeniul industriei auto, in Romania, in regiune si, de ce nu, pe plan global”, a declarat Sorin Buse.

Sorin Buse s-a nascut in 1960 la Bucuresti si a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea Tehnologia Constructiilor de Masini in anul 1985.

In perioada 1985-1990 a lucrat in cadrul companiei Electronica din Bucuresti in domeniul proiectarii SDV. In anul 1990 a emigrat in Canada, iar timp de cinci ani a fost director de proiect si director tehnic in industria auto, lucrand pentru furnizori ai companiilor General Motors, Honda, Chrysler, Mitsubishi, Suzuki, Mercedes.

In perioada 1995-2008 s-a alaturat producatorului Toyota, unde a ocupat diferite functii, ajungand in final director general Toyota Motor Manufacturing Canada, cu responsabilitatea deschiderii operatiunilor industriale in fabrica „greenfield” (construita de la zero – n.r.) din Woodstock, Ontario.

Din anul 2008 lucreaza in Grupul Renault, unde a fost implicat in strategia Renault in Rusia, iar din iulie 2009 a devenit director executiv adjunct al Renault Technologie Roumanie.

Lasa un comentariu