Acasa Foto FOTO: Asa arata Skoda Octavia electrica, pe strazi din 2011

FOTO: Asa arata Skoda Octavia electrica, pe strazi din 2011

de Adrian Mitrea

Skoda Octavia Green E Line (sursa - 0-100.ro)

Skoda a prezentat miercuri seara, 29 septembrie, in cadrul unui eveniment premergator Salonului Auto de la Paris, o versiune electrica a modelului Octavia, denumita Octavia Green E Line, care va intra in productie anul viitor intr-un numar redus de exemplare, pentre teste.

Masina dispune de un motor electric ce poate livra o putere maxima de 85 kW / 116 Cai Putere si un cuplu maxim de 270 Newton-metru (Nm). Propulsorul este alimentat de la un pachet de baterii litiu-ion cu 180 de celule, ce livreaza 26,5 kWh. Acumulatorii cantaresc 315 kilograme.

fotografii oficiale

Acceleratia de la 0 la 100 de km/h se realizeaza in circa 12 secunde, iar viteza maxima este limitata la 135 km/h. In conditii de utilizare normala, Skoda Octavia Green E Line poate parcurge 140 de kilometri daca bateriile au fost complet incarcate.

Bateriile iau 115 litri din capacitatea portbagajului, din care mai ramane util un volum de 490 de litri.

Spatiul pentru pasageri nu are de suferit din cauza bateriilor.

Pentru incarcarea acestora, poate fi conectat un cablu in grila fata (sub sigla Skoda) sau in locasul destinat in mod obisnuit rezervorului de carburant.

Skoda Octavia Green E Line este principala noutate a marcii cehe de la Salonul Auto de la Paris, alaturi de ea fiind prezentate versiunile GreenLine ale familiei de modele Skoda, care se remarca printr-un consum mai redus de carburant.

corespondenta de la Paris

Lasa un comentariu