Acasa Renault Versiunea restilizata a Renault Laguna vine in Romania in octombrie, cu navigatie standard

Versiunea restilizata a Renault Laguna vine in Romania in octombrie, cu navigatie standard

de Adrian Mitrea

Renault Laguna Facelift 2011 (sursa - autocarsnews.info)

Versiunea restilizata a modelului Renault Laguna va fi comercializata in Romania in a doua parte a lunii octombrie din acest an. Masina are partea frontala redesanata, iar sistemul de navigatie va fi standard, a declarat pentru 0-100.ro directorul marcii Renault pe plan local, Dora Pasare.

Oficialul Renault a precizat ca o alta noutate a marcii pentru acest sfarsit de an este modelul Twingo, care desi nu e nou in gama Renault reprezinta o noutate pentru piata romaneasca, nefiind niciodata importat aici. Renault Twingo va fi lansat in Romania cel mai probabil in luna decembrie.

De asemenea, pentru Megane si Fluence va fi disponibila, din octombrie, noua cutie de viteze cu dublu ambreiaj dezvoltata de Renault, denumita EDC. Aceasta va fi asociata motorizarilor turbo diesel de 1,5 litri (1.5 dCi) cu 110 Cai Putere. Desi aceasta motorizare se regaseste si pe Laguna, transmisia EDC nu va disponibila pentru acest automobil.

„Pentru Laguna avem alte noutati. (…) Incercam sa aducem directia activa pe toate cele patru roti, pe caroseria berlina”, a explicat Pasare.

Acest sistem avansat de directie vireaza usor si rotile din spate ale masinii, pentru un plus de stabilitate pe viraje si confort. In gama Renault, acest tip de directie mai este disponibil doar pe Laguna Coupe.

Cutia de viteze EDC este perceputa de utilizator ca fiind automata. EDC de la Renault are o tehnologie similara cu cea de la transmisiile DSG (grupul Volkswagen) si Powershift (Ford), rivalizand direct cu acestea.

Lasa un comentariu