Acasa Land Rover Range Rover Evoque cu cinci usi debuteaza la Salonul Auto de la Los Angeles

Range Rover Evoque cu cinci usi debuteaza la Salonul Auto de la Los Angeles

de Adrian Mitrea

Land Rover Evoque (sursa - Land Rover)

Poze retrase la cererea importatorului Land Rover in Romania

Versiunea de caroserie cu cinci a celui mai mic, mai usor si mai economic Land Rover construit vreodata, Range Rover Evoque, va fi prezentata la Salonul Auto de la Los Angeles (19-28 noiembrie 2010), potrivit unor surse apropiate constructorului auto. La cererea importatorului Land Rover in Romania, fotografiile au fost retrase.

Land Rover a dezvaluit deja Range Rover Evoque cu trei usi, aceasta fiind masina din centrul atentiei momentan. Automobilul va fi prezentat fizic, in premiera mondiala, la Salonul Auto de la Paris (2-17 octombrie 2010).

Versiunea de caroserie cu cinci usi a fost prezentata oficialilor Land Rover din mai multe tari, intr-un eveniment ferit de ochii presei, la Paris. Desi prezentarea pentru parteneri a lui Range Rover Evoque cu trei si cinci usi a avut loc chiar in orasul care va gazdui unul dintre cele mai mari saloane auto europene, surse din cadrul Land Rover sustin ca varianta cu cinci usi va fi pastrata pentru a fi prezentata ca noutate la Salonul Auto de la Los Angeles.

Evident, Evoque cu cinci usi preia interiorul variantei cu trei usi.

Masina este disponibila cu trei motorizari diesel si una pe benzina, iar tractiunea poate fi 4×4 sau 4×2 (pentru prima data in istoria marcii un automobil are tractiune pe doua dintre cele patru roti):

Motorina

  • 2,2 litri turbo (2.2 eD4), 150 Cai Putere, emisii de dioxid de carbon pe kilometru sub 130 de grame
  • 2,2 litri turbo (2.2 TD4), 150 Cai Putere
  • 2,2 litri turbo (2.2 TD4), 190 Cai Putere

Benzina

  • 2 litri, turbo (2.0 Si4), 240 Cai Putere

In functie de motorizare, Land Rover Evoque poate fi echipat cu o transmisie manuala cu sase trepte sau cu una automata, tot cu sase trepte.

La capitolul tehnologii avansate, versiunile de top ale lui Evoque vin cu un sistem avansat de suspensie, prin tehnologiile MagneRide si Land Rover Terrain Response. La interior, variantele scumpe dispun de un afisaj de 8 inch sensibil la atingere (touchscreen), cu dual-view (soferul poate vedea ceva, iar pasagerul altceva, simultan, pe intreaga suprafata a aceluiasi monitor, in functie de unghiul din care este privit).

De asemenea, Evoque mai dispune de un sistem de parcare laterala automat, de monitorizarea unghiurilor moarte, si vedere de jur imprejurul masinii utilizand cinci camere video.

La dezvaluirea lui Evoque, Land Rover a anuntat ca va lucra cu Victoria Beckham, celebra creatoare de moda si sotie a la fel de celebrului fotbalist David Beckham.

2 comentarii

alaNegru 24 septembrie 2010 - 17:44

Voi siguri nu ati semnat nici un NDA cand ati fost la prezentare? Ciudat… sa nu aveti probleme cu LR.

Reply
laurentiu 24 martie 2011 - 00:37

e nebunie masina

Reply

Lasa un comentariu