Acasa Tesla Motors Tesla, producator de masini electrice de inalta performanta, se extinde si la Paris

Tesla, producator de masini electrice de inalta performanta, se extinde si la Paris

de Costea Arsene

Tesla Roadster si Tesla Model S (sursa - 0-100.ro)

Constructorul american de masini sport electrice Tesla Motors, care produce cea mai rapida masina electrica de serie din lume, Tesla Roadster, va deschide un showroom la Paris, pe data de 30 septembrie, chiar inaintea inceperii Salonului Auto de la Paris, ce se va desfasura pentru public in perioada 2-17 octombrie 2010.

Acesta este cel de-al 14-lea magazin de prezentare inaugurat de Tesla in lume si este situat pe bulevardul Kleber, la mica distanta de Arcul de Triumf si Champs Elysees, avand vedere la Turnul Eiffel, se arata intr-un comunicat al producatorului american.

Showroomul va deservi clientii marcii americane din Franta, Belgia si Olanda.

„Magazinul din Paris asigura o prezenta deosebit de vizibila intr-unul dintre cele mai importante orase din Europa”, a declarat vicepresedintele diviziei de Design si Dezvoltare al Tesla, George Blankenship.

Blankenship s-a alaturat echipei Tesla la inceputul acestui an, el fiind omul care a elaborat strategia de vanzari a Apple.

Franta, una dintre tarile unde Tesla vinde cel mai mult din Europa, a promovat in mod agresiv dezvoltarea energiei regenerabile, in special a celei solare si eoliene.

Guvernul de la Paris vrea ca pana in anul 2020, energia regenerabila sa conteze pentru 20% din consumul total al Frantei.

Tesla Motors are in portofoliu deocamdata o singura masina, denumita Tesla Roadster, care a fost testata si de 0-100.ro. Acest automobil este un coupe sportiv cu doua locuri, bazat pe Lotus Elise, si este, de asemenea, cel mai avansat vehicul de serie cu propulsie electrica din lume, avand o autonomie de pana la 300 de kilometri si o acceleratie de la 0 la 100 kilometri pe ora in doar 3,9 secunde.

Tesla va lansa al doilea model al sau, un sedan de familie, denumit Model S, in 2012, iar ulterior va construi si alte masini derivate din aceeasi platforma.

Tesla a livrat deja 1.300 de unitati Roadster in peste 30 de tari din intrega lume si mai detine showroom-uri in Londra, Monaco, Zurich, Munchen, Copenhaga (si altele).

Lasa un comentariu