Acasa Foto FOTO: Range Rover Evoque vine in Romania in a doua parte a anului 2011

FOTO: Range Rover Evoque vine in Romania in a doua parte a anului 2011

de Adrian Mitrea

Land Rover Evoque (sursa - Land Rover)

Evoque, cel mai mic si mai economic automobil produs vreodata de Land Rover, va fi disponibil in showroom-urile din 160 de tari, inclusiv in Romania, din vara anului 2011, a anuntat compania, publicand totoata si primele fotografii cu interiorul masinii.

Range Rover Evoque pastreaza foarte fidel liniile conceptului LRX si este si cel mai tineresc automobil fabricat vreodata de producatorul britanic de autovehicule 4×4. Numele masinii vine de la colaborarea stransa dintre Land Rover si revista Vogue.

click aici pentru galeria foto

Evoque va debuta in fata publicului larg in octombrie, la Salonul Auto de la Paris. Masina are 4.350 mm lungime, fiind cu 430 mm mai scurta si cu 187 mm mai scunda decat cel mai mic automobil Land Rover de pana acum, Range Rover Sport, spune producatorul.

Masina este disponibila cu trei motorizari diesel si una pe benzina, iar tractiunea poate fi 4×4 sau 4×2 (pentru prima data in istoria marcii un automobil are tractiune pe doua dintre cele patru roti):

Motorina

  • 2,2 litri turbo (2.2 eD4), 150 Cai Putere, emisii de dioxid de carbon pe kilometru sub 130 de grame
  • 2,2 litri turbo (2.2 TD4), 150 Cai Putere
  • 2,2 litri turbo (2.2 TD4), 190 Cai Putere

Benzina

  • 2 litri, turbo (2.0 Si4), 240 Cai Putere

In functie de motorizare, Evoque poate fi echipat cu o transmisie manuala cu sase trepte sau cu una automata, tot cu sase trepte.

La capitolul tehnologii avansate, versiunile de top ale lui Evoque vin cu un sistem avansat de suspensie, prin tehnologiile MagneRide si Land Rover Terrain Response. La interior, variantele scumpe dispun de un afisaj de 8 inch sensibil la atingere (touchscreen), cu dual-view (soferul poate vedea ceva, iar pasagerul altceva, simultan, pe intreaga suprafata a aceluiasi monitor, in functie de unghiul din care este privit).

De asemenea, Evoque mai dispune de un sistem de parcare laterala automat, de monitorizarea unghiurilor moarte, si vedere de jur imprejurul masinii utilizand cinci camere video.

La dezvaluirea lui Evoque, Land Rover a anuntat ca va lucra cu Victoria Beckham, celebra creatoare de moda si sotie a la fel de celebrului fotbalist David Beckham.

Interior Land Rover Evoque (sursa - Land Rover)

Lasa un comentariu