Acasa Tehnologie Harman si Intel au creat primul modul informational pentru industria auto

Harman si Intel au creat primul modul informational pentru industria auto

de Costea Arsene

BMW Concept ActivE (sursa - BMW)

Producatorul de sisteme audio si de conectivitate (informatii si divertisment) Harman a realizat, in colaborare cu firma americana constructoare de chip-uri Intel, primul modul informational destinat special industriei auto.

Modulul, denumit IVI Compute Module, are la baza procesorul Intel® Atom™ E6xx.

„Suntem incantati sa lucram cu Intel. (…) Acest nou procesor Intel® Atom™ va genera mai multa flexibilitate, costuri mai scazute si va furniza totodata performante mai mari, stabilind un standard clar pentru platformele ce vor aparea in viitor”, a declarat Sachin Lawande, seful departamentului tehnologic si co-presedinte Harman.

„Utilizarea platformelor standard va economisi din costurile cu dezvoltarea de noi astfel de produse si va scurta timpul necesar aparitiei pe piata de noi afisaje. Noul modul ce foloseste procesorul Intel® Atom™ va ajuta industria auto sa implementeze mai usor o abordare standard in acest domeniu al conectivitatii si va imbunatati, in cele din urma rata inovatiei”, a afirmat vicepresedintele si managerul general al Grupului de Arhitectura din cadrul Intel Ton Steenman.

HARMAN proiecteaza, construieste si comercializeaza o gama larga de sisteme audio si de conectivitate pentru industria auto, de consum si profesionale si are in portofoliu branduri precum JBL, Mark Levinson, AKG, Harman Kardon, Infinity si Lexicon.

Lasa un comentariu