Acasa Industrie Renault deschide miercuri centrul de teste auto de la Titu, in prezenta presedintelui Basescu

Renault deschide miercuri centrul de teste auto de la Titu, in prezenta presedintelui Basescu

de Adrian Mitrea

RTR Titu (sursa - RTR)

Renault Technologie Roumanie (RTR) inaugureaza miercuri, 15 septembrie, centrul de testatri auto de la Titu, judetul Dambovita. La evenimentul de deschidere a verigii lipsa din activitatile Renault din Romania vor veni circa 600 de invitati, printre care si presedintele Traian Basescu, potrivit organizatorilor.

Basescu este un sustinator al afacerilor Renault in Romania si este chiar prima persoana care a intrat in posesia unui SUV Dacia Duster, personalizat.

Centrul de testari auto de la Titu este un element cheie al activitatilor Renault din Romania, iar dupa ce acesta va deveni complet operational peisajul ingineriei auto din Romania va arata la fel ca in marile tari producatoare si mai ales creatoare de masini.

Miercuri, 15 septembrie, va fi inaugurata o prima etapa a investitiei, urmand ca cea de-a doua sa fie derulata in continuare, pana in vara anului 2011.

RTR este o prezenta discreta in industria auto romaneasca, dar este cea mai mare entitate inginereasca din industria auto de la noi, avand in prezent peste 2.200 de ingineri si 100 de angajati auxiliari. In timp, RTR va ajunge la un total de 3.000 de ingineri angajati.

Angajatii RTR sunt impartiti intre Bucuresti si Mioveni, iar o parte dintre ei vor fi transferati la Titu.

Desi activitatea lor nu ajunge adesea la publicul larg, inginerii RTR din Romania lucreaza, printre altele, la extinderea gamei Dacia, precum si la dezvoltarea generatiilor viitoare ale Renault Twingo.

Implicarea RTR in ultimele modele scoase de Dacia si Renault a fost tot mai mare, SUV-ul Duster fiind conceput in proportie de 70% in Romania, in pofida credintei publicului larg care spune ca masina a fost creata in Franta si bagata in productie in Romania.

Printre actualele preocupari ale inginerilor RTR se numara:

Lasa un comentariu