Acasa Foto VIDEO, FOTO: Asa arata conceptul Opel GTC Paris. Versiunea de serie vine in 2011

VIDEO, FOTO: Asa arata conceptul Opel GTC Paris. Versiunea de serie vine in 2011

de Adrian Mitrea

Opel GTC Paris (sursa - Opel)

Constructorul auto german Opel a prezentat miercuri, 8 septembrie, primele fotografii si informatii despre conceptul Opel GTC Paris, care va debuta fizic in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris, in octombrie, prefigurand liniile noii generatii a compactei cu trei usi de la Opel, care se va numi probabil tot GTC.

Conceptul are 4,46 metri lungime si ofera spatiu pentru cinci pasageri. Motorul este de 2 litri, turbo pe benzina, de 213 kW / 290 Cai Putere, asociat unei cutii de viteze manuala cu sase trepte si tehnologiei Stop & Start, care opreste automat propulsorul cand masina sta pe loc la semafor sau in aglomeratie si il reporneste cand soferul intenioneaza sa demareze (la eliberarea pedalei de frana la masinile automate si la apasarea ambreiajului la vehiculele cu transimisii manuale), se arata intr-un comunicat Opel.

click aici pentru galeria foto

Opel nu a anuntat o data pentru lansarea noului GTC, dar acest lucru se va intampla in 2011, potrivit declaratiilor anterioare ale oficialilor Opel Romania.

„Si viteza era frumusete pura”, este viziunea pe care se bazeaza designul conceptului Opel GTC Paris, noteaza Opel.

Masina este inspirata din citatul de mai sus, preluat din vestitul roman al lui Richard Bach, Pescarusul Jonathan Livingston. Opel a gravat cu laser aceste cuvinte in tapiteria scaunelor. Denumirea de GTC Paris evoca atat caracterul dinamic al masinii, cat si modernul oras in care aceasta este lansata.

„Modelul este un hatchback expresiv, sportiv si compact, cu proportii dramatice si suprafete sculpturale specifice limbajului de design Opel”, se arata in comunicat. Jantele de pe masina-prototip sunt de 21 inch.

O alta premiera mondiala pregatita de Opel pentru Salonul Auto de la Paris este Astra Sports Tourer, versiunea de caroserie break a compactei Astra. Masina va fi lansata in Romania imediat dupa debutul de la Paris. Pe larg despre acest model poti citi aici.

La standul Opel va fi expusa si masina electrica hibrida Opel Ampera, care preia tehnologia de pe Chevrolet Volt. Ampera va intra in productie spre sfarsitul anului 2011.

comenteaza pe gmclub

Lasa un comentariu