Acasa Mitsubishi Mitsubishi vine la Paris cu versiunea europeana a masinii electrice i-MiEV si cu un mic motor diesel

Mitsubishi vine la Paris cu versiunea europeana a masinii electrice i-MiEV si cu un mic motor diesel

de Adrian Mitrea

Mitsubishi i-MiEV pentru Europa (sursa - Mitsubishi)

Constructorul auto japonez Mitsubishi va prezenta in cadrul Salonului Auto de la Paris, in octombrie, versiunea europeana a masinii electrice i-MiEV, precum si un mic motor diesel, a anuntat compania.

Mitsubishi i-MiEV in varianta pentru Europa are volanul pe partea dreapta si dispune de o serie de imbunatatiri pentru a corespunde cerintelor pietei europene. Barele de protectie sunt usor modificate, iar sistemul electronic de control al stabilitatii (ESP) si airbag-urile de tip cortina sunt standard. Bordul a fost rearanjat, iar confortul imbunatatit.

Cu preturi de 33.000-35.000 euro, inclusiv TVA, i-MiEV va costa sub 30.000 euro in majoritatea statelor europene in care va fi comercializat, deoarece unele guverne acorda stimulente financiare celor care achizitioneaza masini electrice.

i-MiEV cantareste 1.100 de kilograme, are tractiune spate si un motor electric de 64 Cai Putere (CP). Masina are o autonomie de 160 de kilometri si bateriile litiu-ion de care dispune pot fi reincarcate complet in circa sapte ore, la o priza conventionala, sau la 80% din capacitate in 30 de minute, la o priza de mare putere.

Noul propulsor pe care il va prezenta Mitsubishi este de mici dimensiuni si are numele de cod 4N13, insa constructorul nu a comunicat datele tehnice.Este de asteptat ca informatiile complete sa fie disponibile la Salon sau cu putin timp inainte de acesta.

Vom reveni cu amanunte de indata ce le vom avea.

De asemenea, la standul Mitsubishi de la Paris se vor mai afla SUV-ul ASX (denumit RVR in Japonia), Mitsubishi Lancer Sportback cu motor diesel de 150 CP si Mitsubishi Outlander cu un propulsor diesel de 2,2 litri de 177 CP (in prezent fiind la vanzare, printre altele, cu un motor turbo diesel de 2,2 litri de 156 CP).

Lasa un comentariu