Acasa Anvelope Continental va lansa anvelope care comunica presiunea prin intermediul telefoanelor mobile

Continental va lansa anvelope care comunica presiunea prin intermediul telefoanelor mobile

de Costea Arsene

Filling Assistant (sursa - Continental)

Grupul german Continental, unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto din lume, cu activitati si in Romania, va lansa pe piata o noua aplicatie pentru telefoanele mobile, prin care soferul va putea primi informatii despre presiunea din anvelopele masinii.

Acest lucru este posibil datorita conexiunii wireless dintre sistemul electronic al masinii si telefoanele mobile avansate.

Un senzor existent deja pe masina monitorizeaza presiunea care trebuie sa existe in fiecare anvelopa, astfel incat, atunci cand se introduce aer intr-un cauciuc, respectivul senzor masoara presiunea exacta, chiar daca manometrele de la vulcanizare indica alti parametri.

Mai mult, telefonul poate fi programat pentru a emite semnale acustice si luminoase care avertizeaza soferul atunci cand a fost atinsa presiunea corecta in pneuri.

Pentru ca un astfel de sistem sa fie operabil, pe masina trebuie sa existe senzori de monitorizare a presiunii in anvelope si electronica necesara cu o interfata wireless care sa se conecteze la telefonul mobil. Implementarea intregului pachet tehnologic, denumit „Filling Assistant”, este asteptata in anul 2013.

„Acest sistem rapid si usor de utilizat nu face doar utilizarea masinii mai facila, dar creste in acelasi timp si siguranta si eficienta automobilului (…) Soferul este, totodata, avertizat atunci cand pneurile pierd din presiune din cauza unui obiect ascutit infipt in cauciuc sau a unei valve slabite. O anvelopa bine presurizata scade si consumul de combustibil”, a declarat seful diviziei de anvelope pentru pasageri al Continental, Burkhard Wies.

Continental vrea sa inceapa, din 2013, productia in masa a anvelopelor inteligente dotate cu senzori care colecteaza date direct de la suprafata cauciucului.

Producatorul german de componente auto si anvelope Continental a investit peste 350 milioane euro in Romania, unde detine detine opt unitati de productie si trei centre de cercetare-dezvoltare, in localitatile Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi, Slatina (un joint-venture) si Sacalaz (un centru de distributie est-european de anvelope).

Lasa un comentariu