Acasa Dacia Rusii vor conduce Dacia Logan MCV sub numele de Lada R90

Rusii vor conduce Dacia Logan MCV sub numele de Lada R90

de Costea Arsene

Lada R90 (sursa - auto.mail.ru)

Cel mai mare constructor auto din Rusia, AvtoVAZ, a prezentat la Salonul Auto de la Moscova o versiune usor modificata a lui Dacia Logan MCV, sub numele de Lada R90.

Masina, care mai este cunoscuta si ca „Proiectul 90”, nu este o copie a automobilului romanesc, Renault-Nissan (care detine o participatie de 25% la AvtoVAZ) fiind de acord cu introducerea acestui model pe piata ruseasca sub sigla Lada.

Lada R90 va fi produsa la uzina din Togliatti pe aceeasi platforma pe care este construit si modelul romanesc, rusii de la AvtoVAZ dorind astfel sa reduca costurile si sa evite folosirea numelui Dacia, ramas imtiparit in mintea clientilor rusi ca o masina comunista si cu probleme de fiabilitate.

Versiunea standard a lui LadaR90 va fi echipata cu motorul pe benzina de 1,6 litri si va avea doua airbag-uri. Cel de-al treilea rand de scaune este optional.

Respectivul model va avea un pret de pornire de 8.946 de euro, fiind cu aproape 400 de euro mai ieftin decat modelul Renault Logan echipat cu acelasi motor.

Avtovaz, care a inregistrat in 2009 pierderi de aproape un miliard de euro, a primit anul trecut un ajutor de la statul rus de un miliard de dolari pentru a evita falimentul.

Modelele AvtoVAZ sunt depasite din punct de vedere tehnologic, neputand face fata concurentei companiilor auto straine, producatorul auto rus urmand sa modernizeze, in perioada 2012-2013, liniile de productie cu ajutorul Renault-Nissan, pentru ca, incepand cu anul 2015, sa lanseze trei noi modele Lada.

Lada R90 (sursa - auto.mail.ru)

1 comentariu

Alex.80 27 august 2010 - 16:07

Frate, nu putea sa ii schimbe doar sigla? trebuiau ei sa puna o masca demodata.

Ca sa inteleg, ptr rusi, Dacia este o masina proasta, pe care nu te poti baza…dar ei totusi considera Lada (care e de 10 ori mai prosta) o masina mai buna…saracii oameni.

Reply

Lasa un comentariu