Acasa Dacia Stroe, Dacia: Succesul Duster e de 3,2 ori mai mare decat cele mai optimiste asteptari ale noastre

Stroe, Dacia: Succesul Duster e de 3,2 ori mai mare decat cele mai optimiste asteptari ale noastre

de Adrian Mitrea

Dacia Duster (sursa - 0-100.ro)

In doar cateva luni de la inceperea livrarilor catre clienti, Dacia Duster castiga galopant cota de piata, iar oficialii companiei spun ca succesul acestui model este de 3,2 ori mai mare decat cele mai optimiste asteptari. Acest lucru va contribui la exporturi, estimate la 2,3 miliarde euro in 2010.

„Succesul pe care l-am avut cu Duster a fost de 3,2 ori mai mare decat cele mai optimiste asteptari pe care le-am avut”, a declarat vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul.

El a precizat ca unul din zece unitati Duster este vandut in Romania, iar restul merg la export. Acest lucru va contribui semnificativ consolidarea pozitiei Dacia ca prim exportator al Romaniei in 2010.

„In 2010 cred ca vom incheia cu 2,3 miliarde euro exporturi”, a spus Stroe.

Oficialul Dacia a declarat ca, in momentul in care in care s-a angajat la Dacia (1968), nu-si imagina ca Dacia va ajunge atat de departe.

„Tot timpul am visat. Mi-a placut sa-mi transform visele in realitate. Am avut vise de bun simt, masurabile, dar nu mi-am imaginat atunci ca Dacia anului 2010 va ajunge sa fie marca numarul 1 a Romaniei”, a spus Stroe.

Dacia a devenit exportatorul numarul 1 al Romaniei in 2009. Pana atunci, ani de-a randul, topul a fost condus de Sidex si de industria petroliera, potrivit datelor Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor.

Cadenta uzinei Dacia de la Mioveni, singura care produce Duster in prezent, este de 1.366 unitati pe zi, nivel maxim. Aici sunt fabricate sase modele diferite, toate pe aceeasi platforma (B0, denumita si Logan). Din totalul celor 1.366 unitati fabricate zilnic, 260 sunt Duster, insa spre sfarsitul acestui an ponderea Duster va urca la 460 unitati pe zi. Acest lucru va fi posibil prin reducerea productiei celorlalte cinci modele.

Lasa un comentariu