Acasa General Motors Conducerea General Motors se schimba din nou. Dan Akerson il inlocuieste pe Ed Whitacre

Conducerea General Motors se schimba din nou. Dan Akerson il inlocuieste pe Ed Whitacre

de Adrian Mitrea

Dan Akerson (sursa - GM)

General Motors inca nu si-a incheiat perioada de reasezare, astfel ca dupa un 2009 marcat de intrarea si iesirea din faliment, a venit timpul unei schimbari la varf. Actualul director general executiv (CEO), Ed Whitacre, va fi inlocuit de catre Dan Akerson de la 1 septembrie.

Dupa aceasta data, Whitacre, 68 de ani, va ramane presedinte al bordului de conducere pana la sfarsitul anului, urmand ca si aceasta pozitie sa fie preluata ulterior de Akerson, 61 de ani, a anuntat grupul american.

GM precizeaza ca Whitacre si-a dus la indeplinire misiunea de a conduce procesul de restructurare a companiei, care a afisat profit in primul semestru din acest an, dupa pierderi in toata perioada 2007-2009 (inclusiv).

Noul CEO, Dan Akerson, a lucrat pe posturi cheie in telecomunicatii, pentru XO Communications si Nextel Communications.

In 2009 GM a avut doi sefi. Primul Rick Wagoner, a fost demis in martie de administratia Obama, iar succesorul acestuia, Fritz Henderson, a fost si el demis, pe 1 decembrie, dar de data aceasta de catre bordul de conducere. Din acel moment si pana la 1 septembrie 2010 conducerea a fost si este asigurata de Ed Whitacre.

comenteaza pe gmclub

Ed Whitacre (sursa - GM)

Lasa un comentariu