Acasa Romania VIDEO: La ce mai foloseste RCA-ul? Asiguratorii abia mai platesc pagubele

VIDEO: La ce mai foloseste RCA-ul? Asiguratorii abia mai platesc pagubele

de Redactia 0-100.ro

Service Auto (sursa - Auto1one)

Asigurarea obligatorie care ne garanta ca in cazul unui accident nu trebuie sa scoatem bani din buzunar isi pierde sensul. Tot mai multi automobilisti se plang ca trebuie sa achite reparatiile, pentru ca firmele de asigurari nu vor sa acopere daunele, informeaza ProTV.

Masina in care se afla Maria Dumitrescu a fost lovita de un alt autoturism. Ceea ce parea doar o formalitate intre doi soferi s-a transformat intr-o asteptare costisitoare.

Firma la care vinovatul avea asigurare RCA i-a raspuns pagubitei ca ii aproba reparatii de 1.800 de lei, desi costurile sunt de patru ori mai mari. „Suma se ridica la 70 de milioane lei vechi, adica 7.000 de lei. Nu stiu daca toate aceste taxe folosesc la ceva, pentru ca atunci cand ai nevoie si te lovesti de ele, niciodata nu te ajuta la nimic”, spune Maria Dumitrescu.

Asiguratorul este de parere ca accidentul s-a produs in alte circumstante decat cele declarate si ca se incearca o fraudare a societatii. Cu toate acestea, legea il obliga sa plateasca despagubirea integral.

2 comentarii

dorin tatar 16 august 2010 - 19:38

titlul e gresit. la ce foloseste RCA-ul masinii care a fost lovite. raspunsul meu este: nu ma intereseaza!

de aceea e RCA ca EU titularul politei sa dorm linistit. pentru ca imi protejes patrimoniul de solicitari de despagubire in cazul in care lovesc pe cineva. faptul ca cel lovit nu isi poate repara masina (refuzul serviceurilor sau a asiguratorilor) nu e treaba mea.

sunt eu mai acid dar asta e. statul mi-a impus o asigurare, eu sunt protejat, cel lovit sa se descurce. nu-i convine ceva… sa se judece cu asiguratorul sau cu statul pentru ca i-a impus o „taxa”.

Reply
Mircea 16 august 2010 - 19:59

Dar gandeste-te ca ar putea fi lovita masina ta… Ti-ar conveni ca cei de la service sa-ti spuna ca nu se pot apuca de treaba pentru ca asiguratorul celui vinovat nu plateste?

Stiu, exista calea judecatii, dar in timpul asta masina ta sta prin service si tu mergi cu bicicleta sau tramvaiul.

Ori in mod normal n-ar trebui sa fie asa….

Reply

Lasa un comentariu