Acasa Opel Opel introduce „garantie pe viata” pentru masinile sale

Opel introduce „garantie pe viata” pentru masinile sale

de Adrian Mitrea

Opel Astra (sursa - 0-100.ro)

Toate noile modele de masini Opel (Vauxhall in Marea Britanie) vor avea „garantie pe viata”, constructorul auto german incercand astfel sa castige imagine si noi clienti, informeaza Automotive News Europe (ANE).

Aceasta garantie va fi acordata pentru 160.000 de kilometri, rulaj dupa care se considera ca masina si-a sfarsit ciclul de viata.

Directorul general al Opel, Nick Reily, a declarat ca acordarea acestei garantii record este posibila deoarece noile modele ale marcii au un grad ridicat de fiabilitate, noteaza ANE.

Defectiunile aparute in garantie in primii 50.000 de kilometri vor fi acoperite integral de Opel, urmand ca dupa acest prag de rulaj sa plateasca o parte si clientul.

Astfel, daca masina va avea intre 50.000 si 100.000 de kilometri, sumele acoperite de Opel se vor diminua.

Pentru situatia in care masina are intre 100.000 si 160.000 de kilometri, Opel va suporta 40% din costul reparatiilor, iar restul de 60% va reveni clientului.

ANE nu mentioneaza daca „garantia pe viata” va fi limitata ca numar de ani si daca va putea fi transmisibila catre un alt proprietar, in cazul vanzarii masinii.

In prezent, masinile Opel beneficiaza de o garantie de doi ani, fara limita de kilometri. In Romania a fost lansat un program de garantie extinsa, clientul putand alege prelungirea cu unul, doi sau trei ani a garantiei de doi ani acordata de constructor. Potrivit Opel Romania, in decursul garantiei extinse, clientii beneficiaza de aceleasi facilitati ca in cazul garantiei standard de doi ani acordata de producator (detalii).

comenteaza pe gmclub

Lasa un comentariu