Acasa Ford A inceput activitatea companiei prin care Ford isi reprezinta direct interesele comerciale in Romania

A inceput activitatea companiei prin care Ford isi reprezinta direct interesele comerciale in Romania

de Adrian Mitrea

Noul Ford Focus (sursa - Ford)

Compania Nationala de Vanzari (CNV) Ford pentru Romania a devenit operationala duminica, 1 august, fiind responsabila in totalitate de comercializarea marcii Ford in Romania, precum si de operatiunile de service si servicii post-vanzare, a anuntat Ford Romania. Din echipa fac parte multi straini, dar si un fost director al Audi si mai apoi Porsche in Romania, George Sanduleac.

Astfel, CNV Ford pentru Romania a preluat operatiunile de la firma romaneasca Romcar, parte a grupului Tiriac, care a reprezentat interesele Ford la noi in tara din anul 1992.

„Echipa Companiei Nationale de Vanzari Ford este formata din aproximativ 30 de membri si isi desfasoara activitatea in Bucuresti. Acestia detin o experienta solida in industria auto, prin prisma functiilor pe care multi dintre ei le-au detinut anterior fie in cadrul companiei Ford, in diverse tari din Europa, fie in cadrul altor importatori sau constructori auto din Romania”, se arata intr-un comunicat al Ford Romania.

Echipa

CNV Ford din Romania este condusa de Paul Flanagan, care anterior a fost responsabil de coordonarea activitatii a 188 de dealeri Ford din Marea Britanie. El va fi ajutat de Zoltan Brassai, in calitate de director de operatiuni. Brassai a ocupat anterior functia de director de operatiuni pentru Romania, in cadrul organizatiei Ford EDM (European Direct Markets), cu sediul in Koln, Germania.

Din echipa fac parte, de asemenea, Enrico Ferroni, director de marketing Ford Romania si fost director de flote in cadrul Ford Italia. Rafal Krajewski este in prezent responsabil de divizia de servicii pentru clienti Ford (FCSD) si a detinut anterior o pozitie similara in cadrul Ford Polonia.

Departamentul de dezvoltare a retelei este coordonat de George Sanduleac, care detine o vasta experienta in vanzari si managementul produselor in industria auto. El a lucrat in a doua parte a anilor 2000 pentru Porsche Romania, fiind mai intai directorul marcii Audi, iar mai apoi directorul marcii Porsche.

Echipa CNV Ford pentru Romania este completata de Adrian Nache, director al departamentului de vanzari vehicule comerciale, precum si de Sorin Toma, director al departamentului de vanzari flote.

Ce se va schimba?

Ford spune ca deschiderea CNV este „un moment deosebit de important in activitatea desfasurata de Ford in Romania, intrucat dealerii autorizati vor putea accesa vehicule si componente direct de la Ford”.

Acest fapt contribuie la consolidarea activitatii de comercializare si a nivelului de satisfactie a clientilor pentru operatiunile de service, noteaza Ford Romania.

Pe de alta parte, afacerile familiei Tiriac vor avea de suferit, deoarece Ford era cea mai importanta marca din portofoliul TiriacAuto (ca numar de unitati vandute).

Afacerile auto ale familiei Tiriac cuprind trei importatori: M Car Trading (Mitsubishi), Hyundai Auto Romania (Hyundai) si Premium Auto (Land Rover si Jaguar). Pe langa cele trei companii ce importa patru marci diferite, reteaua de dealeri a TiriacAuto este alcatuita din circa 40 de centre.

O parte dintre cei 80-90 de angajati ai Romcar au mers la CNV Ford, iar restul au fost redistribuiti la celelalte marci reprezentate de TiriacAuto, potrivit unor declaratii anterioare ale oficialilor TiriacAuto.

Despre Ford

Ford Motor Company, lider global in industria auto, cu sediul in Dearborn, Michigan, produce sau distribuie automobile pe toate cele sase continente. Compania are aproximativ 178.000 de salariati si 80 de fabrici in intreaga lume si detine marcile Ford, Lincoln si Mercury, a carei productie va inceta in trimestrul al patrulea al anului 2010, precum si Volvo, pana la vanzarea aceasteia.

Compania presteaza servicii financiare prin intermediul societatii Ford Motor Credit Company.

Ford a achizitionat in septembrie 2007 un pachet reprezentand 72,4% din actiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro. Pe 8 septembrie 2009 a iesit de pe linia de montaj primul autovehicul Ford, un Transit Connect, asamblat la Craiova.

Lasa un comentariu