Acasa Chevrolet Prima asa-zisa masina electrica Chevrolet, Volt, costa 41.000 dolari in SUA

Prima asa-zisa masina electrica Chevrolet, Volt, costa 41.000 dolari in SUA

de Adrian Mitrea

Chevrolet Volt (sursa - Chevrolet)

Primul automobil asa-zis electric al Chevrolet, destinat comercializarii in masa, Volt, va costa 41.000 dolari in SUA (echivalentul a 31.500 euro), dar beneficiaza de o scutire de impozit de pana la 7.500 dolari, pretul coborand astfel la 33.5000 dolari, a anuntat producatorul auto. Pretul este putin mai mic mic decat al masinii 100% electrice Nissan Leaf.

In al patrulea trimestru din 2011, Europa si China vor deveni primele piete externe de desfacere pentru modelul Volt, al carui prototip a fost testat si de 0-100.ro.

In cateva state europene care incurajeaza masinile prietenoase cu mediul (Marea Britanie, Olanda, Irlanda, Portugalia, Italia, Spania), cei care vor cumpara Volt vor beneficia de reduceri de taxe si alte stimulente fiscale consistente.

Chevrolet Volt dispune de un motor electric de 160 Cai Putere (CP), ce dezvolta un cuplu de 320 Newton-metru (Nm), dar si de un motor pe benzina pe post de generator.
Motorul electric invarte tot timpul rotile, iar cel pe benzina nu este cuplat la acestea. De aceea Chevrolet promoveaza aceasta masina ca fiind electrica, ea fiind in fapt un hibrid avansat.

Energia necesara deplasarii este asigurata de un pachet de baterii, pentru distante de circa 60 de kilometri, iar in cazul unor calatorii mai lungi va interveni propulsorul clasic care va asigura in continuare energia electrica necesara deplasarii. Autonomia masinii ajunge astfel la circa 500 de kilometri.

Garantia bateriilor masinii (litiu-ion de 16 kWh) este de opt ani sau 160.000 de kilometri.

Chevrolet va oferi pentru Volt un program de leasing in SUA cu o rata lunara de 350 dolari, timp de 36 de luni. Livrarile de autovehicule Chevrolet Volt catre clienti sunt programate sa inceapa in statele americane California, New York, Michigan, Connecticut, Texas, New Jersey si in zona Washington D.C. spre sfarsitul anului, productia modelului fiind initial limitata.

„Daca Chevrolet Volt ar fi un butic, astazi ar fi ziua in care afisul din vitrina ar fi in sfarsit intors si ar spune «Deschis»„, a declarat Joel Ewanick, vicepresedinte de marketing pentru General Motors SUA.

Modelul Chevrolet Volt va fi disponibil standard cu un cablu de alimentare de 120 V care va permite proprietarilor sa-si incarce autovehiculul direct de la o priza electrica standard pentru utilizare casnica, insa primii 4.400 de cumparatori Volt vor putea primi o unitate de alimentare de 240 V, inclusiv instalarea in locuinta. Instalarile vor face parte dintr-un program dezvoltat de Departamentul de Energie (DOE) al SUA, care isi propune sa monteze aproximativ 15.000 de unitati de alimentare de 240 V, pentru masini electrice, in locuintele din State.

Printre dotarile standard ale modelului Volt se numara o instalatie Bose de inalta performanta si un sistem de navigatie cu ecran tactil (touch screen) de 7 inch. Masina este construita in proportie de 80% din otel de inalta rezistenta, pentru o siguranta si protectie suplimentare.

Chevrolet este cea mai mare marca GM la nivel international, cu vanzari anuale de aproximativ 3,5 milioane de autovehicule in peste 130 de tari.

comenteaza pe gmclub

Lasa un comentariu