Acasa Industrie Chinezii au ochit o noua achizitie in Europa, o fabrica de interioare auto a Jaguar Land Rover

Chinezii au ochit o noua achizitie in Europa, o fabrica de interioare auto a Jaguar Land Rover

de Costea Arsene

Interior Jaguar XJ (sursa - Jaguar)

Furnizorul privat de interioare auto Ningbo Huaxiang Group, cu sediul in provincia Zhejiang din China, se pregateste sa preia, in aceasta luna, o fabrica de interioare auto a Jaguar Land Rover, informeaza un cotidian local chinez.

Achizitia va fi facuta de catre o subsidiara a Huaxiang, Lawrence Automotive Interiors (LAI), cu sediul in Nottingham (Marea Britanie), scrie ziarul chinez Zhejiang Daily, preluat de Automotive News Europe (ANE).

Tranzactia este asteptata sa fie finalizata pana la sfarsitul lunii iulie. Huaxiang va plati pentru noua achizitie suma de 15 milioane de lire sterline (aproximativ 22,7 milioane de dolari).

Fabrica din Marea Britanie, care produce lemnul si panourile interioare din fibra de carbon ce intra in componenta automobilelor Jaguar si Land Rover, este localizata in Coventry, arata acelasi ziar chinez.

Daca tranzactia va fi parafata, aceasta ar fi a doua achizitie a Huaxiang pe piata din Marea Britanie, dupa ce, in 2006, a cumparat furnizorul de interioare de lux LAI.

Pe piata chineza, Huaxiang livreaza propriile produse, in cea mai mare masura producatorilor auto care desfasoara activitati in estul Chinei, incluzand aici Shanghai Volkswagen Automotive, Shanghai General Motors, uzina Ford-Changan din Nanjing si Chery Automobile.

In ultimul an, companiile chineze au depus eforturi sustinute pentru a face achizitii peste hotare. Cea mai notabila afacere, din acest punct de vedere, este cumpararea marcii Volvo de catre Geely, de la Ford, proces ce se va incheia in toamna.

Lasa un comentariu