Acasa Romania Volvo deschide showroom in centrul Capitalei si are ca tinta vanzarea a 50 de unitati din noul S60

Volvo deschide showroom in centrul Capitalei si are ca tinta vanzarea a 50 de unitati din noul S60

de Adrian Mitrea
Loic Claude si Bogdan Huidan - in prim plan (sursa - 0-100.ro)
Loic Claude si Bogdan Huidan - in prim plan (sursa - 0-100.ro)

Automobilele Volvo vor fi reprezentate in Bucuresti printr-un nou showroom, amplasat in centrul Capitalei, a declarat pentru 0-100.ro Bogdan Huidan, directorul importatorului Volvo pe plan local, EIT Forum Auto, care si-a propus sa livreze pana la sfarsit de 2010 circa 50 de unitati din noul S60.

In prezent, orasul Bucuresti este deservit de un singur complex auto integrat (showroom, service, piese de schimb) Volvo, amplasat pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, la iesire din Baneasa si la granita cu orasul Otopeni.

„(…) Au mai fost inaugurari pe criza. Cel mai probabil se va deschide o a doua reprezentanta in Bucuresti si inca un dealer in sud-estul tarii, un partener nou, probabil anul viitor”, a spus Huidan pentru 0-100.ro, la evenimentul de lansare a noului S60.

Potrivit acestuia, noul showroom Volvo din Bucuresti nu va avea facilitati de service, insa va face marca mai vizibila.

„Va fi o locatie centrala, kilometrul 0. Nu as putea spune ca va fi gata in acest an, dar cu siguranta anul viitor”, a precizat Huidan.

EIT Forum Auto estimeaza ca va livra 50 de unitati din noul S60, in timpul ramas pana la sfarsitul acestui an.

„Pentru S60 avem un numar limitat de 50 de masini alocate de producator pentru Romania, pentru ca este model nou si pentru ca este lansat in a doua jumatate a anului. Din cele 50 de unitati sunt unele deja contractate, insa pentru anul viitor nivelul de comenzi va fi liber si ne asteptam ca S60-ul sa atinga cel putin cifra de vanzari a predecesorului sau (88 de masini inainte de criza, in 2008 – n.r.), a declarat seful EIT Forum Auto.

In ansamblu, el se asteapta ca vanzarile Volvo din Romania sa fie in acest an la acelasi nivel ca in 2009 (adica 350-370 de masini – n.r.): „Anul acesta speram sa obtinem aceleasi vanzari ca si anul trecut. Desi vanzarile generale arata o scadere a pietei, speram ca segmentul premium se va pastra la acelasi nivel ca anul trecut, si poate cu noul model S60 si cu versiunea break a acestuia, V60, sa si depasim aceasta cifra”.

Suedezii sunt multumiti de vanzarile Volvo din Romania

Povestea afacerilor cu masini din Romania, detinute si conduse de romani, e parca trasa la indigo pentru multe marci. Initial exista un importator in Romania, iar cand performantele comerciale ale marcii respectice cresc considerabil, atunci producatorul vine cu o reprezentanta oficiala. Este situatia intalnita in ultimii ani la Mercedes-Benz, BMW si Citroen, iar mai in trecut la Renault si altele. Nu e si cazul Volvo, care spune ca performantele EIT Forum Auto sunt bune si sustine firma romaneasca la bine si la rau.

„Suntem foarte multumiti de serviciile importatorului. EIT Forum Auto este importatorul nostru de 11 ani si este un partener de incredere, in vremuri bune si rele. Credem ca avem partenerul potrivit pentru Romania”, a declarat pentru 0-100.ro Loic Claude, director regional al Volvo pentru Slovacia, Romania si Bulgaria.

Claude se asteapta ca noul S60 sa muste putin din concurenta si sa aduca pentru Volvo o cota de piata mai mare in Romania (aflata la sub 0,5% in raport cu intreaga piata, la nivelul anului 2009).

„Inca vindem foarte bine SUV-uri din familia XC in Romania, desi e criza. Si sedanul nostru de mici dimensiuni, S40, este un model de succes aici. De aceea ma astept ca noul S60 sa atraga unii clientii de sedanuri medii de la alte marci, dar cred de asemenea ca actualii proprietari de Volvo S60 vor trece la noul model. Probabil unii vor face un upgrade de la modelul mai mic, S40. Noi ne-am dori sa aragem si clienti de la marci non-premium, generaliste, care sunt dispusi sa dea peste 30.000 euro pe o masina”, a explicat Loic Claude.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre