Acasa Design Chinezii continua cucerirea industriei auto printr-un centru de design in Marea Britanie

Chinezii continua cucerirea industriei auto printr-un centru de design in Marea Britanie

de Costea Arsene

Concept Roewe N1 (sursa - allthecars.files.wordpress.com)

Producatorul auto chinez Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) a deschis un centru de design la Longbridge, in Marea Britanie, langa uzina MG Rover pe care o detine deja in aceasta tara.

De cativa ani, companiile auto chineze tot incearca sa patrunda si sa cucereasca pietele auto din afara Asiei, dar acest lucru a inceput sa se contureze mai clar in ultimele sase luni, odata cu parafarea intelegerii prin care Volvo va fi cumparat de Geely, de la Ford.

SAIC a cheltuit trei milioane de lire sterline (4,4 milioane de dolari) cu noul studio de langa Birmingham si 1,7 milioane lire sterline pe un centru de testare a motoarelor ce va fi deschis spre sfarsitul anului, potrivit Automotive News China.

Chinezii de la SAIC, proprietarii micului producator auto britanic MG Rover, vor sa construiasca in Marea Britanie, pana la sfarsitul anului acesta, hatchback-ul MG 6. Versiunea sedan urmeaza sa fie lansata in 2011.

„Atelierul este un pas urias inainte pentru noi … Vom finaliza toate detaliile pentru noul MG 6 cu ajutorul acestui studio, care ne pune la dispozitie unelte si facilitati pentru a merge mai departe in ceea ce priveste proiectele noastre precum conceptul MG Zero”, a declarat directorul de design al MG, Tony Williams-Kenny.

Conceptul Zero, care a fost prezentat in aprilie la Salonul Auto de la Beijing, este un hatchback cu cinci locuri.

Versiunea de serie a lui Zero va purta numele MG3 si va debuta spre sfarsitul anului. Clientii vor putea opta intre un motor de 1,3 litri sau unul de 1,5 litri. In China, masina va fi comercializata sub numele de Roewe 150.

Prima masina dezvoltata integral de SAIC a iesit pe piata in 2007 si se numeste Roewe 750 (practic o copie a lui Rover 75).

In noul studio vor lucra 20 de designeri, acesta fiind amplasat in aceeasi locatie cu centrul tehnic european al SAIC, unde lucreaza 280 de angajati.

MG Rover a fost initial cumparat de chinezii de la Nanjing Automobile in 2005. Atunci cand SAIC a achizitionat Nanjing Auto in 2007, a devenit inclusiv proprietarul MG Rover.

Lasa un comentariu