Acasa Volkswagen Volkswagen renunta la „preturile premium”, deocamdata doar in SUA

Volkswagen renunta la „preturile premium”, deocamdata doar in SUA

de Costea Arsene

Noul Volkswagen Jetta (sursa - Volkswagen)

Producatorul auto german Volkswagen (VW) va renunta la „preturile premium” ale masinilor sale vandute pe piata din SUA si vrea sa concureze in zona de pret a rivalilor japonezi in categoria masinilor compacte si de clasa medie, scrie Automotive News Europe (ANE).

Noua strategie incepe cu lansarea noului Volkswagen Jetta, ce va fi comercializat incepand de anul viitor. Noul Jetta, cu dimensiuni sensibil mai mari decat modelul pe care il inlocuieste, va avea un pret de pornire de aproximativ 16.000 de dolari, fata de varianta actuala care costa 18.435 de dolari.

Masina va ajunge si in Romania in minimum sase luni, insa politica de preturi pentru Europa si implicit Romania este inca o necunoscuta.

Modelul de baza dispune de sistemul de control al stabilitatii si de aer conditionat.

Competitorii japonezi ai VW pe piata americana, Toyota si Honda, ofera modelele Corolla si Civic la preturi incepand cu 16.200 dolari, respectiv 16.405 dolari.

Jetta, modelul Volkswagen cu cele mai mari vanzari in Statele Unite ale Americii, va lua locul Golf-ului in materie de cea mai ieftina masina VW vanduta in SUA. Cel mai ieftin Golf porneste momentan de la 18.370 de dolari.

In trecut, Volkswagen a mentinut o politica de preturi mai mare cu 10% pentru masinile sale fata de vehiculele competitiei. In ultimii ani diferenta a scazut la mai putin de 5%.

E adevarat ca politicile de preturi pentru SUA nu au nimic in comun cu ceea ce se intampla in Europa, insa este posibil sa asistam la o reasezare a preturilor masinilor Volkswagen, in dorinta grupului de a deveni cel mai bine vandut la nivel mondial pana ina 2018.

Prin repozitionarea sedanurilor sale, VW „va sparge bariera preturilor si credinta ca Volkswagen este o masina scumpa”, a declarat directorul de operatiuni al VW in America, Mark Barnes.

Acesta a spus ca producatorul german intentioneaza sa creasca vanzarile modelului Jetta la 150.000 de unitati pe an. In 2009, Volkswagen a comercializat 108.427 Jetta, cifra de vanzari in scadere fata de cele 145.604 unitati vandute in 2002.

Noua Jetta are cele mai mari dimensiuni pe care le-a afisat acest model in istoria sa si are un design original, spre deosebire de generatia anterioara care avea partea frontala si interiorul preluate de la Golf V.

click aici pentru galeria foto

Astfel, noua generatie Jetta are 4,64 metri lungime (+9 cm), 1,78 metri latime, 1,45 metri inaltime si un ampatament de 2,64 metri (+7 cm).

Noua Jetta se trage din conceptul NCC si este un model foarte important pentru Volkswagen la nivel mondial, dar mai ales in America. Pana in 2018, constructorul vrea sa tripleze vanzarile de Jetta in America, la un total de 800.000 de unitati.

Detalii complete despre noul Jetta poti citi aici.

Lasa un comentariu