Acasa Evenimente VIDEO, FOTO: Noul Jaguar XJ a fost lansat in Romania. Cinci romani l-au cumparat deja

VIDEO, FOTO: Noul Jaguar XJ a fost lansat in Romania. Cinci romani l-au cumparat deja

de Adrian Mitrea

Jaguar XJ (sursa - 0-100.ro)

Noua generatie a limuzinei Jaguar XJ, varful de gama al marcii britanice, a fost lansata oficial in Romania in prezenta mai multor reprezentanti ai protipendadei bucurestene. Cinci dintre ei si-au comandat deja masina.

Sub amenintarea unui vant rece, moderat, sediul Premium Auto din Baneasa a strans peste 100 de invitati, printre care seful Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitica Dragomir, omul de afaceri Irinel Columbeanu, consultantul financiar Niels Schnecker si parteneri de afaceri ai familiei Tiriac (care detine Premium Auto, importatorul Jaguar in Romania).

click aici pentru galeria foto de la lansare

„Sunt, daca nu ma insel, cinci comenzi pana la momentul acestei lansari”, a declarat pentru 0-100.ro presedintele Consiliului de Administratie al Premium Auto, Mihai Ivanescu. Inmatricularile de automobile noi din Romania au scazut cu 59,3% anul trecut, la 116.012 unitati, fiind afectate de criza si vanzarile de masini scumpe.

El a precizat ca spera ca piata auto sa-si revina „la valori normale” si ca acest lucru va coincide, in urmatorii ani, cu extinderea retelei de dealeri a Jaguar din tara.

Cu o prezenta discreta, dar joviala, Ion Ion Tiriac, omul care conduce acum afacerile familiei, a contemplat lansarea noului XJ alaturi de partenerii de afaceri si de sotia sa, Ileana Lazariuc.

A patra generatie a limuzinei britanice Jaguar XJ are preturi cuprinse intre 77.231 euro si 140.658 euro, inclusiv TVA, in Romania. Masina poate fi comandata cu ampatament standard (SWB), dar si cu o varianta alungita (LWB). Primele livrari catre clienti vor fi facute in cursul lunii iunie.

Preturi Jaguar XJ 2010 (sursa - jaguar.ro)Limuzina XJ este produsa inca din 1968, iar generatia actuala este prima produsa sub umbrela Tata Motors, companie auto indiana ce a cumparat Jaguar Land Rover de la Ford in 2008. A patra generatie are o arhitectura din aluminiu si alte materiale usoare, dar rezistente, cum ar fi magneziul.

Noul Jaguar XJ vine standard cu acoperis panoramic din sticla si cutie de viteze automata cu sase trepte (secventiala tiptronic).

click aici pentru galeria foto cu Jaguar XJ

Pe lista cu echipamente standard mai figureaza dotari precum Pedestrian Contact Sensing (sistem de protectie cu reducerea impactului in cazul accidentarii pietonilor), volan reglabil electric si panou cu instrumente virtual. Practic, ceasurile ce indica viteza si turatia motorului sunt imitate pe un ecran color, amplasat in bord, in locul instrumentelor conventionale.

Jaguar XJ are 5,122 metri lungime (5,247 metri pentru versiunea lunga), 1,894 metri latime, 1,448 metri inaltime si un apatament de 3,032 metri (3,157 metri pentru versiunea lunga). Portbagajul ofera un spatiu de 520 de litri pentru bagaje.

Limuzina Jaguar XJ concureaza cu automobile precum BMW Seria 7, Mercedes-Benz Clasa S, Audi A8 si Lexus LS.

Lasa un comentariu