Acasa Foto FOTO: Volkswagen a prezentat noua generatie Jetta, care va ajunge in Romania in minimum sase luni

FOTO: Volkswagen a prezentat noua generatie Jetta, care va ajunge in Romania in minimum sase luni

de Adrian Mitrea

Noul Volkswageb Jetta (sursa - Volkswagen)

Constructorul auto german Volkswagen a prezentat noua generatie a sedanului Jetta, automobil care va fi lansat in Romania la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2011, potrivit oficialilor Porsche Romania, importatorul Volkswagen pe plan local.

Noua Jetta are cele mai mari dimensiuni pe care le-a afisat acest model in istoria sa si are un design original, spre deosebire de generatia anterioara care avea partea frontala si interiorul preluate de la Golf V.

click aici pentru galeria foto

Astfel, noua generatie Jetta are 4,64 metri lungime (+9 cm), 1,78 metri latime, 1,45 metri inaltime si un ampatament de 2,64 metri (+7 cm).

Preturile pentru piata europeana nu au fost inca anuntate, insa in SUA masina pleaca de la 15.995 dolari. De retinut ca, de obicei, aceleasi automobile, cu specificatii similare, sunt mai ieftine in SUA decat in Europa.

Noua Jetta se trage din conceptul NCC si este un model foarte important pentru Volkswagen la nivel mondial, dar mai ales in America. Pana in 2018, constructorul vrea sa tripleze vanzarile de Jetta in America, la un total de 800.000 de unitati.

In Europa vor fi disponibile sase motorizari.

Benzina:

  • 1,2 litri turbo (TSI), 105 Cai Putere (CP)
  • 1,4 litri turbo (TSI), 122 CP
  • 1,4 litri turbo (TSI), 160 CP
  • 2,0 litri turbo (TSI), 200 CP

Diesel:

  • 1,6 litri turbo (TDI), 105 CP
  • 2,0 litri turbo (TDI), 140 CP

Toate motorizarile sunt conforme normelor Euro 5 si pot fi cuplate la transmisii robotizate (automate) DSG cu sase sau sapte trepte, exceptie facand doar propulsorul de 1,2 litri TSI care va putea fi comandat doar cu transmisie manuala.

Desi Volkswagen nu a anuntat nimic in acest sens, sunt sanse mari ca masina sa fie prezentata fizic, in premiera mondiala, in luna septembrie, la Salonul Auto de la Paris.

Noul Volkswageb Jetta (sursa - Volkswagen)

Lasa un comentariu