Acasa BMW Cel mai bine vandut model BMW in Romania, X5, a ajuns la exemplarul cu numarul un milion

Cel mai bine vandut model BMW in Romania, X5, a ajuns la exemplarul cu numarul un milion

de Costea Arsene

BMW X5 (sursa - BMW)

Constructorul auto german BMW a produs exemplarul BMW X5 cu numarul un milion, la 11 ani de la lansarea primului model. Masina aniversara este de culoare neagra, are scaune din piele maro si e destinata unui client din China.

BMW X5 a fost cel mai bine vandut model BMW in Romania anul trecut, totalizand 293 livrari (-66,4% fata de 2008).

Atunci cand a fost lansat, in 1999, SAV-ul (Sports Activity Vehicle) X5, cu tractiune integrala, a fost primul vehicul sport utilitar ce imbina performantele ridicate obtinute pe asfalt cu aderenta si tractiunea pe teren accidentat, spune BMW, intr-un comunicat de presa.

De-a lungul timpului, modelul s-a impus totodata prin confort, spatiu generos in interior (care poate acomoda pana la sapte scaune) si sistemul electronic 4×4, denumit xDrive, care distribuie puterea si cuplul motorului catre roti in functie de teren si de stilul de condus.

Modelul X5 a castigat, in cei 11 ani, numeroase premii pentru design si siguranta.

Ultima generatie a modelului, a doua, a beneficiat recent de un facelift si o revizuire completa a gamei de motoare, toate fiind cuplabile standard la o cutie de viteze automata cu opt trepte.

BMW X5 restilizat are mici modificari de ordin estetic. Bara de protectie din fata a capatat un ornament din aluminiu satinat, proiectoarele au fost repozitionate, iar stopurile preiau aspectul literei L pe care o au toate noile modele BMW.

Masina dispune de BMW ConnectedDrive – o serie de optiuni printre care se numara Head-Up Display (afisarea vitezei si a turatiei pe parbriz, printr-un fascicul laser) si Surround View (vedere panoramic pentru asistarea la parcare).

Varianta restilizata a SAV-ului BMW dispune si de optiuni precum Active Cruise Control (tempomat activ, care pastreaza distanta fata de masina din fata), Lane Departure Warning (avertizare la parasirea involuntara a benzii de deplasare), Speed Limit Info (afiseaza limita de viteza pentru un anumit sector de drum) si Side View (vedere laterala).

Sistemul de tractiune integrala (xDrive) este disponibil standard pe toate versiunile X5.

Interiorul noului BMW X5 este echipat, standard, cu cinci scaune, dar exista si optiunea unui al treilea rand de locuri pentru a face loc pentru alti doi pasageri. Capacitatea compartimentului de bagaje poate fi adaptata in mod flexibil pentru a se potrivi diferitelor cerinte.

Prin rabatarea completa a banchetei spate, spatiul de depozitare poate fi crescut de la 620 litri la un maximum de 1.750 litri. Chiar si cu sapte locuri in echipare, spatiul de stocare disponibil masoara 200 litri.

Modelul BMW X5 este fabricat la fabrica din Spartanburg (Carolina de Sud) si exportat in mai mult de 120 de tari. In aceeasi uzina, deschisa acum 15 ani, este produs si SAV-ul BMW X6, urmand ca noul BMW X3 sa fie realizat, de asemenea, in aceeasi unitate.

Grupul auto german BMW are in proprietate marcile Mini, Rolls-Royce si, nu in ultimul rand, BMW, detine 24 de facilitati de productie in 13 tari si a vandut in anul fiscal 2009 aproximativ 1.290.000 de automobile si peste 87.000 de motociclete.

Masinile BMW sunt cele mai bine vandute automobile premium din lume.

Varianta restilizata a SAV-ului (Sports Activity Vehicle) X5 are preturi cuprinse intre 56.406 euro si 75.029 euro, inclusiv TVA, pe piata romaneasca.

Lasa un comentariu