Acasa Industrie CE: Constructorii auto nu mai pot cere ca reparatia masinii sa fie facuta doar in service-uri agreate

CE: Constructorii auto nu mai pot cere ca reparatia masinii sa fie facuta doar in service-uri agreate

de Redactia 0-100.ro
Service Auto (sursa - Auto1one)
Service Auto (sursa - Auto1one)

Producatorii auto nu mai pot cere ca repararea masinilor sa fie efectuata doar in retelele de service agreate, potrivit unor modificari impuse de Comisia Europeana (CE) in legislatia europeana din domeniul acordurilor dintre constructorii de automobile si dealerii autorizati, transmite MEDIAFAX.

„Cred cu tarie ca noul cadru legislativ va aduce beneficii tangibile populatiei prin reducerea cheltuielilor cu reparatiile si intretinerea, care au o pondere importanta in cheltuielile cerute de o masina pe perioada duratei de folosinta. Noul cadru legal va diminua, de asemenea, cheltuielile de distributie, inlaturand regulile restrictive”, a declarat vicepresedintele CE si comisarul pentru Concurenta, Joaquin Almunia.

Noile reguli vor intra in vigoare la inceputul lunii iunie, iar implementarea lor se va face progresiv, Comisia prevazand o perioada de tranzitie de trei ani pentru a permite adaptarea concesionarilor.

Reforma faciliteaza accesul centrelor de reparatii la piesele de schimb ale altor marci. In plus, constructorii auto nu vor mai putea conditiona acordarea garantiei de apelarea la serviciile centrelor de reparare autorizate. Totusi, ei pot solicita ca reparatiile acoperite de garantie sa fie facute in service-urile autorizate.

Reparatiile reprezinta 40% din cheltuielile totale legate de detinerea unui vehicul, iar aceste consturi au crescut in ultimii ani, mentioneaza CE.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments