Acasa Curiozitati Prezentatorul TopGear James May despre Dacia Duster: „L-am condus. Cred ca e bun”

Prezentatorul TopGear James May despre Dacia Duster: „L-am condus. Cred ca e bun”

de Adrian Mitrea

Dacia Duster (sursa - 0-100.ro)

Dupa ce a laudat Sandero intr-un comentariu, prezentatorul TopGear James May face acum acelasi lucru cu Duster, spunand ca “e bun” si ca iti provoaca o stare de meditatie asupra lucrurilor care conteaza cu adevarat in viata.

„Noul Duster, a nu fi confundat cu cel hidos de dinainte (bazat pe Aro 10 – n.r.), este un fel de soft off-roader de talia lui Skoda Yeti fabricat in Romania sub Renault (si un pic de Nissan). L-am condus. Cred ca e bun”, scrie May intr-un comentariu publicat in The Telegraph.

El adauga ca masina nu e prea entuziasmanta si este minimala.

„Interiorul este rudimentar si nu vine cu absolut nimic in standard in afara acelor elemente care asigura interactiunea dintre om si masina, cum ar fi volanul si niste pedale. Dar, spre deosebire de alte masini ieftine, nu iti da senzatia ca este fabricat de o natie fara traditie in fabricarea si detinerea de automobile, precum Datsun cand eram eu copil si Hyundai Pony ceva ani mai tarziu. In definitiv, Duster e facut de Renault, are motoare adecvate si se conduce cum trebuie”, scrie May.

Potrivit acestuia, Duster arata ca ceilalti producatori auto si-au pierdut simtul de a fabrica masini „cu adevarat reduse la esenta, dar acceptabile din punct de vedere tehnic”.

Prezentatorul compara Duster cu o pictura de Van Gogh, Bedroom al Arles: „E un loc simplu, dar vezi in el tot ce e necesar pentru a fi fericit si multumit si iti provoaca o scurta si sanatoasa reanalizare a ceea ce conteaza de fapt in viata”.

Dacia va intra pe piata britanica in 2012, iar Duster va avea un pret de pornire de 10.800 de lire (echivalentul a 11.900 euro, la un curs de schimb de 1,1 euro pentru o lira), a anuntat Renault in martie.

Grupul francez spunea atunci ca piata din Marea Britanie vine sa intareasca pozitia Dacia in Europa, dupa ce in ultimii ani marca romaneasca a cunoscut cea mai mare crestere din Europa a vanzarilor.

1 comentariu

gabi 15 februarie 2011 - 19:19

Frumos din partea lui James May ,pentru ca nu nea prezentat ca fiind o tara de lumea a 4-a si spunand ca Duster-ul este o masina buna…..Respect Top Gear!

Reply

Lasa un comentariu