Acasa Honda Honda Trading Romania acorda Garzii Nationale de Mediu un automobil hibrid Insight

Honda Trading Romania acorda Garzii Nationale de Mediu un automobil hibrid Insight

de Adrian Mitrea

Honda Insight (sursa - 0-100.ro)

Honda Trading Romania si Garda Nationala de Mediu (GNM) au incheiat un parteneriat in urma caruia institutia a primit spre utilizare un automobil hibrid Honda Insight.

Acordul este simbolic. Honda incearca sa demonstreze o atitudine responsabila fata de mediul inconjurator prin automobilele hibride pe care le produce, iar GNM ofera un semn de deschidere fata de noile tehnologii.

Cu toate acestea piata masinilor hibride din Romania ramane limitata la cateva zeci de unitati.

Pretul de achizitie relativ ridicat si lipsa unor stimulente consistente din partea autoritatilor, cum acorda alte state (Italia, Spania, Franta), fac aceste masini neatractive pentru clientii de masini noi.

Presedintele Honda Trading Romania, importatorul marcii japoneze pe plan local, a identificat si alte cauza ale faptului ca romanii nu cumpara hibride: „Sunt si chestiuni istorice… visul acela de a avea masini foarte puternice e foarte pregnant aici… In acest caz, oamenii nu dau prea mare importanta economiei si ecologiei (…) In tara asta tot gunoiul se arunca la gramada. In Japonia, in zona din care vin eu, totul este foarte bine controlat: plastic, conserve, sticle, hartie… E vorba de reciclare si de mediu. Pana oamenii nu vor constientiza cat de importanta este protectia mediului…”.

Masina pe care o va utiliza GNM, mai precis Comisarul General al institutiei, Silvian Ionescu, este una dintre masinile de drive test ale Honda, acceasi care a fost si in garajul nostru, dupa cum poti vedea in clipul de mai jos:

Lasa un comentariu