Acasa Curiozitati Honda, Mini si Dacia ocupa primele trei locuri intr-un top al satisfactiei clientilor din Franta

Honda, Mini si Dacia ocupa primele trei locuri intr-un top al satisfactiei clientilor din Franta

de Adrian Mitrea

Honda CR-Z (sursa - 0-100.ro)

Marcile Honda, Mini si Dacia ocupa primele trei locuri intr-un top al satisfactiei clientilor din Franta, realizat de revista Auto Plus. La polul opus se afla Alfa Romeo, Chevrolet si Lancia.

In topul modelelor conduce insa un automobil Toyota, Prius, fiind urmat de Honda CRV, Honda Jazz, Honda Civic si BMW Seria 1. Dacia Sandero vine imediat pe locul al saselea.

Top marci Auto Plus (sursa - autoplus.fr)Pe de alta parte, in coada clasamentului pe modele sunt Opel Zafira, Peugeot Partner si Renault Espace.

Sondajul revistei Auto Plus a fost realizat pe 32.000 de persoane, in perioada 22 septembrie 2009 – 18 martie 2010 si arata ca pretul este principalul criteriu de selectie in achizitia unei masini. Urmeaza apoi dimensiunile, tipul de caroserie, fiabilitatea demonstrata a marcii si designul.

O treime dintre cei chestionati nu au avut probleme cu masinile personale, iar cei care au intampinat defectiuni au spus ca acestea au fost la motor (electronica, mecanica, baterie), la echipamentele electrice si electronice (climatizare, afisaje) si la mecanismele de deschidere a usilor si portbagajului.

Cei care si-au cumparat masini si au participat la studiu si-au cumparat in proportie de 62% masina de la un dealer monomarca, 20% de la un particular, 8% de la un vanzator de masini de ocazie si 4% de la concesionari multimarca.

Numarul mediu de kilometri parcursi pe an este cuprins intre 10.000 si 15.000 km pentru 32% dintre cei chestionati, 26% merg mai putin de 10.000 km anual, iar 21% parcurg intre 15.000 si 20.000 km pe an.

Top modele Auto Plus (sursa - autoplus.fr)

Lasa un comentariu