Acasa Citroen Peugeot si Citroen vor lansa doua noi SUV-uri

Peugeot si Citroen vor lansa doua noi SUV-uri

de Adrian Mitrea

Mitsubishi ASX (sursa - 0-100.ro)

PSA Peugeot Citroen a incheiat o alianta cu Mitsubishi, a patra, care le va permite constructorilor francezi Peugeot si Citroen sa produca doua SUV-uri compacte bazate pe noul vehicul sport utilitar Mitsubishi ASX.

Citroen si Peugeot vor vinde cele doua noi SUV-uri, ale caror nume nu au fost inca dezvaluite, incepand cu anul viitor. Autovehiculele vor fi construite pe platforma lui Mitsubishi ASX (RVR in Japonia), prezentat in premiera publicului european la Salonul Auto de la Geneva, in martie 2010.

Noile SUV-uri PSA Peugeot Citroen vor imparti multe componente comune cu ASX, dar vor beneficia de un design aparte.

In cazul celor doua marci franceze, noile SUV-uri vor atrage clienti noi pe un segment prognozat sa creasca cu aproape 60% pana in 2015, se arata intr-un comunicat comun al celor doua companii.

La randul sau, Mitsubishi si-ar reduce costurile de productie, lucru datorat volumului suplimentar de productie pe platforma lui ASX. Tehnic vorbind, la randul sau, ASX este construit pe platforma fratelui mai mare Outlander.

Planurile anuale de vanzari indica o tinta de 50.000 de unitati pentru variantele frantuzesti, care vor fi oferite atat cu tractiune fata, cat si cu tractiune integrala.

Mitsubishi ASX poate fi comandat cu un motor pe benzina de 1,6 litri (117 Cai Putere) si cu unul turbo diesel de 1,8 litri (150 Cai Putere). Producatorul japonez va furniza insa PSA Peugeot Citroen motorul de 2 litri pe benzina, PSA urmand sa echipeze noile SUV-uri inclusiv cu motorul de 1,6 litri pe motorina (Hdi), dezvoltat in parteneriat cu Ford.

Marcile franceze Peugeot si Citroen au in prezent cate un singur SUV in oferta – modelul 4007, respectiv C-Crosser. Acestea sunt primele SUV-uri din istoria fiecarei marci si sunt derivate din Mitsubishi Outlander.

Colaborarea dintre Mitsubishi si PSA Peugeot Citroen este mai extinsa, inclusiv pe segmentul masinilor electrice. Modelul 100% electric Mitsubishi i-MiEV va sta la baza Peugeot iOn si Citroen C-Zero. Aceste doua noi masini electrice vor fi lansate spre sfarsitul acestui an, Mitsubishi urmand sa furnizeze marcilor franceze 30.000 de astfel unitati.

ASX, cel mai nou crossover lansat de producatorul auto japonez Mitsubishi, va fi lansat oficial in Romania in luna mai, avand un pret de pornire de 15.990 euro, inclusiv TVA, potrivit importatorului M Car Trading.

Potrivit presei internationale, in relatari din decembrie 2009, PSA Peugeot Citroen vrea sa consolideze relatia cu producatorul auto japonez Mitsubishi, iar in acest sens ar putea cumpara 30% pana la 50% din compania asiatica. De atunci, nu au mai aparut date noi pe acest subiect.

Lasa un comentariu