Acasa Citroen FOTO: Citroen DS3 a fost lansat oficial in Romania. Urmeaza DS4

FOTO: Citroen DS3 a fost lansat oficial in Romania. Urmeaza DS4

de Adrian Mitrea

Lansare Citroen DS3 in Romania (sursa - 0-100.ro)

Citroen Romania a lansat joi (22 aprilie) pe piata locala primul automobil din linia premium a marcii, DS3, iar spre sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor urmeaza DS4, model anticipat de conceptul High Rider prezentat in martie 2010 la Salonul Auto de la Geneva.

Seful Citroen Romania, Didier Gerard, spune ca marca pe care o reprezinta se descurca mai bine decat concurenta pe piata auto romaneasca si ca masini precum DS3 vor aduce mai multa notorietate pentru Citroen in Romania.

Click aici pentru galeria foto

0-100.ro: Ce asteptari aveti de la Citroen DS3, in termeni de imagine si vanzari?

Didier Gerard: Sa fiu sincer, la capitolul imagine avem asteptari foarte mari. Aceasta masina va aduce un plus de notorietate Citroen Romania.

O sa va spun o scurta poveste. La un eveniment de tip porti deschise din Franta au fost comandate 16.000 de masini, dintre care 25% au fost DS3. Este incredibil. Evident, nu avem asa mari asteptari de la piata romaneasca, dar cred ca masina va face o figura frumoasa.

Nu pot avansa o tinta de vanzari, pentru ca e prima data pentru mine cand vand o asemnea masina.

Am condus acest automobil prin Bucuresti saptamana trecuta si la semafor ma intrebau ceilalti soferi ce e cu masina asta si unde o pot testa.

0-100.ro: Aveti deja comenzi pentru DS3?

Didier Gerard: Avem comenzi, dar urmeaza un sfarsit de saptamana cu eveniment de tip porti deschise in care credem ca vom face cunoscut mai bine modelul si vom mai strange ceva comenzi.

Totusi, trebuie sa va spun ca intre interesul aratat de public si comenzile ferme efective este o distanta mare.

HotNews.ro: Ce masini considerati competitori pentru DS3?

Didier Gerard: Stiti deja!

HotNews.ro: Mini…, dar ceilalti?

Didier Gerard: Putem sa ne uitam la MiTo (Alfa Romeo – n.r.) si 500 (Fiat – n.r.). DS3 e o masina de imagine.

0-100.ro: Ce lansari noi planuiti pentru Romania?

Didier Gerard: Oooo…. Trebuie sa va reamintesc ca abia am lansat noul C3 (la inceputul lunii martie – n.r.). Acum lansam DS3 si vor mai fi noutati, garantat!

HotNews.ro: Cand vine urmatorul model din linia DS in Romania?

Didier Gerard: Anul acesta… La sfarsitul anului acesta sau la inceput de 2011.

0-100.ro: Va fi dezvaluita versiunea de serie a DS4 la Salonul Auto de la Paris in toamna? Intreb pentru ca la Geneva am vazut un concept High Rider pentru viitorul DS4….

Didier Gerard: Joker!

0-100.ro: Cand vine noul C4?

Didier Gerard: Curand.

0-100.ro: Cat de curand?

Didier Gerard: Va voi spune urmatoarea data cand ne vom vedea. Nu va mai dura mult pana atunci.

HotNews.ro: Cum vedeti vanzarile Citroen in Romania in acest an?

Didier Gerard: Ne crestem cota de piata. Asta e important. Pe aceasta piata deprimata ne descurcam totusi bine, mai bine decat competitorii nostri.

HotNews.ro: Cum merg vanzarile prin Rabla?

Didier Gerard: Mai bine decat in trecut pentru ca acest program Remat este special. Poti cumpara o masina cu trei tichete. Pentru noi, pana acum, Remat nu avea o miza reala, ci pentru Dacia.

Acum oamenii vin si la noi.

Nu sunt roman, dar am observat ca oamenii care-si caseaza masinile nu sunt tot aceeasi care vin sa cumpere o masina noua (vand tichetul – n.r.).

E foarte bine ca pot fi cumulate tichetele pentru ca oamenii nu mai cumpara cea mai ieftina masina de pe piata, o cumpara pe cea pe care si-o doresc.

0-100.ro: Credeti ca programul Rabla ar fi bun si la anul?

E o intrebare de politica interna…

Eu ca importator imi doresc acest program si la anul.

Citroen DS3 in capitala fitelor lui Botezatu

DS3, primul automobil din linia premium a Citroen, intitulata DS (Distinctive Spirit), a fost lansat oficial in Romania joi seara (22 aprilie) in clubul Bamboo, capitala fitelor din Bucuresti.

Masina a fost adusa pe scena de proprietarul Bamboo, Catalin Botezatu, cunoscut mai mult pentru colectiile sale vestimentare.

El a creat chiar o rochie denumita DS3, dezvaluita in cadrul unei prezentari de moda organizata la evenimentul de lansare.

Clubul Bamboo este pentru a doua oara in acest an gazda unei lansari de masini, noul Opel Astra facandu-si debutul oficial in Romania tot in acest club.

La evenimentul de lansare a DS3 in Romania au fost peste 300 de invitati, printre care si vedete din showbiz: Dani Otil alaturi de colega sa de la matinal, Daniela Crudu, Luana Ibacka (Fermier caut nevasta – Prima TV), Dana Rogoz (State de Romania – ProTV), Laura Cosoi (Aniela – Acasa TV), Oana Roman si sora sa, Catinca, Codrut Keghes (Dezbracatu’ – Cronica Carcotasilor), Roxana Iliescu (B1 TV), Bianca Ionita (Kanal D).

Comenteaza despre lansarea Citroen DS3 in Romania pe clubcitroen.ro

Lasa un comentariu