Acasa Design Carosierul italian Bertone si-a deschis reprezentanta in China

Carosierul italian Bertone si-a deschis reprezentanta in China

de Adrian Mitrea

Bertone Pandion Concept 2010 (sursa - Bertone)

Consiliul de conducere al carosierului italian Bertone, preluat in vara anului 2009 de catre Fiat, a anuntat in cadrul Salonului Auto de la Beijing deschiderea unei filiale in China.

„Deschiderea Bertone China raspunde nu numai nevoii de a fi prezent pe cea mai mare piata auto din lume, dar si dorintei de a oferi ajutor suplimentar clientilor chinezi (producatorilor auto chinezi – n.r.)”, se arata intr-un comunicat al companiei.

In cadrul Salonului Auto de la Beijing (23 aprilie – 3 mai) Bertone prezinta pentru prima data pe piata chineza prototipul Pandion.

De la infiintarea sa, Bertone a produs circa 100 de modele ale unor constructori celebri. Printre cele mai cunoscute modele se numara Opel Astra Cabrio (model 2000 si model 1993), Opel Astra Coupe (model 1999), Volkswagen Polo (model 1975), Ferrari Dino 308 GT4 (1973), Lamborghini Countach (1972) si Maserati Khamsin (1972).

Fiat a castigat in vara anului trecut licitatia pentru preluarea carosierului italian Bertone, angajandu-se la investitii de 150 de milioane de euro in trei ani si la un plan industrial pe termen lung.

Grupul Bertone este structurat pe mai multe divizii: Stile Bertone este specialiata in design, studii si prototipuri, Bertone Engineering in inginerie, iar Carozzeria Bertone este divizia care se ocupa de fabricatie si de constructia efectiva a prototipurilor.

Lasa un comentariu