Acasa Fiat Noul presedinte al grupului Fiat este John Elkann

Noul presedinte al grupului Fiat este John Elkann

de Adrian Mitrea

John Elkann (sursa - fctp.it)

Noul presedinte al grupului auto italian Fiat este John Elkann, 34 de ani, care il inlocuieste pe demisionarul Luca Cordero di Montezemolo, informeaza Automotive News Europe (ANE).

Elkann este un celebru afacerist italian, nascut in New York, SUA, care detine clubul de fotbal Juventus. Elkann este mostenitorul imperiului Fiat, fiind unul dintre urmasii fondatorului Fiat, Giovanni Agnelli.

John Elkann ocupa functie executiva si in grupul Exor, care controleaza, printre altele, publicatiile Corriere della Sera si La Stampa.

Montezemolo, 62 de ani, spune ca a ales sa demisioneze deoarece si-a indeplinit sarcinile incredintate. El fost presedinte al grupului Fiat din 2004 incoace.

Desi paraseste functia de presedinte al grupului Fiat, Montezemolo va ramane totusi presedintele Ferrari, potrivit ANE. El ocupa aceasta pozitie si anterior anuntului privind demisia. Luca Cordero di Montezemolo isi va dedica restul timpului politicii, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de ANE.

Astazi, 21 aprilie, directorul general executiv al Fiat, Sergio Marchionne, va dezvalui planul de dezvoltare al Fiat pentru urmatorii patru ani. Toata lumea asteapta cu interes anuntul lui Marchionne, mai ales ca in ultimul an, de la preluarea Chrysler, au aparut in presa tot felul de speculatii si informatii neoficiale care par sau pareau credibile.

In toata aceasta nebuloasa de informatii oficiale si neoficiale macar un lucru este cert: Fiat si importatorii locali ai marcii – care reprezinta grupul in piete in care constructorul nu are un birou oficial, cum este si cazul Romaniei – vor prelua controlul asupra activitatilor Chrysler, Jeep si Dodge.

Mai simplu spus, retelele de distributie ale Chrysler vor fi integrate in cele ale Fiat, in timp.

Lasa un comentariu