Acasa Dacia Dacia va pune GPL si motoare mai mari pe Duster

Dacia va pune GPL si motoare mai mari pe Duster

de Adrian Mitrea

Dacia Duster (sursa - 0-100.ro)

Dacia lucreaza la o versiune pe GPL a celui mai nou model al sau, Duster, dar pregateste si motoare mai mari. Pana la sfarsitul acestui an toate propulsoarele vor trece la normele Euro 5, a declarat, joi seara (15 aprilie), seful de produs al Duster la nivel mondial, Loic Feuvray.

El nu a precizat insa cand va fi disponibila versiunea pe GPL si ce varianta de tractiune va beneficia de alimentare cu acest combustibil alternativ.

Este de asteptat totusi ca varianta GPL sa fie disponibila pe versiunile cu tractiune 4×2, pe singura motorizare pe benzina din oferta – 1,6 litri de 105 Cai Putere.

„Ne gandim la motorizari mai mari si mai puternice, dar nu pentru Europa. Poate pentru piata din Rusia”, a declarat Loic Feuvray, joi seara, intr-o conferinta de presa organizata in Marrakech, Maroc, cu ocazia unui drive test international cu modelul Duster.

Intrebati ce rezultate cred ca va obtine primul SUV Dacia la testele Euro NCAP, oficialii Renault au spus ca nu se asteapta la cinci stele, dar ca rezultatele vor fi bune, lasand astfel sa se inteleaga ca masina va beneficia de patru stele din cinci posibile la testele europene de siguranta.

Posibilitatea de a avea cutii de viteze automate pe Duster a fost din nou discutata joi seara, oficialii Renault precizand ca varianta este viabila pentru Arabia Saudita, unde toate masinile au transmisii automate.

„In Europa publicul este inca reticent fata de cutiile de viteze automate. Nu e o piata pentru asa ceva si clientii nostri nu ne cer cutii de viteze automate. Avem totusi posibilitatea si cunostintele sa echipam Duster cu asa ceva”, a spus Feuvray.

Aceasta declaratie contrazice putin ceea ce spunea directorul comercial al Dacia, Fabrice Cambolive, la jumatatea lunii martie. El preciza ca transmisiile automate vor fi disponibile si in Romania pe Duster.

O alta dotare de confort, climatizarea cu reglare automata, nu se afla printre planurile de dezvoltare ulterioara modelului Duster, potrivit oficialilor Renault.

Dacia are pana in prezent 800 de comenzi pentru Duster in Romania si se asteapta ca dupa operatiunea Porti Deschise (15-18 aprilie) sa mai stranga alte 1.000 de comenzi, a spus directorul comercial al Dacia, Fabrice Cambolive, la conferinta de joi seara.

El a adaugat ca 90% dintre clienti au comandat versiunea de echipare Laureate (cea mai scumpa – n.r.), 60% au ales motorizare diesel, 40% au optat pentru pachetul Look (elemente din aluminiu satinat si geamuri fumurii – n.r.), iar 60% au preferat versiunea cu tractiune 4×4.

Corespondenta din Marrakech, Maroc.

Lasa un comentariu