Acasa Dacia Uzina Mecanica Dacia ar putea furniza cutii de viteze pentru Daimler

Uzina Mecanica Dacia ar putea furniza cutii de viteze pentru Daimler

de Adrian Mitrea

Directorul general al Dacia, Jerome Olive (sursa - Dacia)

Uzina Mecanica Dacia de la Mioveni, care produce cutii de viteze de ultima generatie, ar putea deveni furnizor pentru Daimler in viitor, parte a acordului incheiat ieri de acest grup si alianta Renault-Nissan, a declarat in exclusivitate pentru 0-100.ro directorul general al Dacia, Jerome Olive.

“Abia s-a semnat ieri (miercuri, 7 aprilie – n.r.) acordul de cooperare (dintre Renault-Nissan si Daimler – n.r.). Exista oportunitati de ambele parti. Noi, situl de la Mioveni, ne vom incadra, probabil, pe anumite proiecte cu Uzina Mecanica si cutia de viteze TL”, a spus Olive.

Potrivit acordului incheiat miercuri (7 aprilie) de Renault-Nissan si Daimler, cele doua parti vor colabora pentru urmatoarea generatie a Renault Twingo, pentru noua gama de masini smart si pe segmentul vehiculelor comerciale. Sunt sanse mari ca Mercedes-Benz sa dezvolte un vehicul pe platforma lui Renault Kangoo, masina pentru care Uzina Mecanica Dacia furnizeaza componente.

Uzina Mecanica Dacia se ocupa cu producerea de piese din aluminiu, cu uzinajul si asamblarea motoarelor, cutiilor de viteze si transmisiilor pentru vehiculele din gama Dacia si pentru vehiculele Renault produse in intreaga lume.

Uzina are mai multe departamente, doua dintre ele producand cutii de viteze. De exemplu, cutiile de viteze Tlx (MT1) sunt produse de ultima generatie si sunt primele transmisii comune ale aliantei Renault-Nissan. Aceste cutii de viteze au sase rapoarte si sunt capabile sa transmita un cuplu de pana la 240 Newton-metru, fiind adaptata noilor motoare pe benzina de 1,8 litri si 2 litri, precum si propulsoarelor diesel de 1,5 litri.

Intrebat daca parteneriatul dintre Renault-Nissan si Daimler va avea un efect pozitiv pentru imaginea Dacia, Olive a precizat ca mai importante sunt masinile pe care le produce compania.

“Nu stim daca va avea vreo influenta. (…) Cel mai important vector asupra imaginii sunt masinile pe care le produce Dacia. Cel mai bun exemplu este Duster, care ne-a adus multe beneficii de imagine”, a declarat executivul Dacia.

Uzina Mecanica Dacia are peste 2.000 de salariati. Activitatea uzinei se desfasoara in sapte cladiri situate pe platforma de la Mioveni, care acopera o suprafata de 120.000 de metri patrati.

Uzina Mecanica Dacia este organizata in patru departamente de fabricatie:

  • 1. Departamentul Motoare
  • 2. Departamentul Cutii de Viteze J si Transmisii
  • 3. Departamentul Cutii de Viteze TL
  • 4. Departamentul Aluminiu

Acestor departamente li se adauga alte cinci departamente suport (Logistica, Mentenanta, Calitate, Resurse Umane si Controlul de Gestiune).

4 comentarii

Gigi 9 aprilie 2010 - 00:25

Imi plac din ce in ce mai mult articolele de pe acest site si sper ca acesta sa devina unul dintre cele mai bune!

Reply

Lasa un comentariu