Acasa Ford Fleming, Ford: Ma simt personal responsabil pentru reusita proiectului de la Craiova

Fleming, Ford: Ma simt personal responsabil pentru reusita proiectului de la Craiova

de Adrian Mitrea

John Fleming (sursa - 0-100.ro)

Presedintele Ford Europa, John Fleming, a declarat ca se simte “personal responsabil” pentru reusita proiectului de la Craiova si ca este nerabdator ca uzina sa devina profitabila, aducand astfel o doza de optimism contra semnalelor de neincredere in privinta reusitei uzinei de la Craiova.

„Romania este extrem de importanta pentru Ford Motor Company. E cel mai mare proiect pe care il avem in Europa si este foarte important pentru noi sa mergem mai departe cu el”, a spus Fleming, fiind prezent la aniversarea a trei ani de activitate in Romania a firmei de consultanta McGuireWoods.

Declaratiile lui Fleming vin la doua saptamani dupa ce Gazeta de Sud scria ca Ford poate pleca in orice clipa de la Craiova, invocand „Forta Majora”.

Semnalele de neinceredere in privinta investitiei Ford din Romania au fost alimentate si de faptul ca uzina a produs anul trecut de 3-4 ori mai putin decat tinta anuntata de Fleming la inceperea asamblarii de masini in uzina, pe 8 septembrie 2009. Astfel, Ford a fabricat la Craiova anul trecut 300 de vehicule Transit Connect, iar angajamentul era de cel putin 1.000 de unitati.

Productia sub asteptari a fost semnalata in presa si de Ziarul Financiar: Cadenta „sufocanta” la Craiova: 4 Forduri/zi.

„Personal, ma simt responsabil pentru acest proiect si pentru ducerea lui la indeplinire. Abia asteptam ca acest sit sa fie o sursa importanta de export pentru Europa si o piata importanta care sa ne permita sa realizam profit”, a declarat Fleming marti seara.

McGuireWoods este firma de consultanta care a negociat venirea Ford in Romania, prin Nadia Crisan.

Fleming le-a multumit tuturor pentru implicare, pe un ton vesel, si si-a petrecut seara printre inalti oficiali ai statului roman si ai industriei auto ca Sebastian Vladescu (ministrul Finantelor si fost negociator din partea Romaniei in procesul de privatizare a uzinei Automobile Craiova), Calin Popescu Tariceanu (fost premier) si Constantin Stroe (presedintele Asociatiei Constructorilor Auto din Romania si vicepresedinte Dacia).

„Sunt onorat ca am fost invitat aici in seara asta. Ador aniversarile. (…) Sunt absolut incantat ca ma aflu aici, sunt incantat de ceea ce a facut Nadia si McGuireWoods si sunt incantat ca prajitura vine in cateva minute!”, si-a incheiat Fleming discursul.

Lasa un comentariu