Acasa Ford FOTO: RS500, cel mai puternic Ford Focus construit vreodata

FOTO: RS500, cel mai puternic Ford Focus construit vreodata

de Adrian Mitrea

Ford Focus RS500 (sursa - Ford)

Ford lanseaza o editie speciala, si ultima, a modelului Focus, denumita RS500, care va fi limitata la 500 de exemplare si va beneficia de o imbunatatire a performantelor motorului de la 305 Cai Putere (CP) la 350 CP, fiind cea mai puternica versiune Focus construita vreodata.

Romania se afla pe lista tarilor in care masina va fi disponibila, dar inca nu se stie cate exemplare vor fi alocate Romaniei si la ce pret va putea fi comandata masina, au declarat pentru 0-100.ro oficialii Romcar, importatorul Ford.

Click aici pentru galeria foto

Ford Focus RS500 va fi lansat oficial in cadrul Salonului Auto de la Leipzig, pe data de 9 aprilie, a anuntat producatorul.

Motorul cu care este echipat RS500 este de 2,5 litri, are cinci cilindri si genereaza 350 CP, cu 15% mai mult fata de editia speciala RS. Cuplul motor a fost si el imbunatatit usor, urcand de la 440 la 460 Newton-metru (intre 2.500 si 4.500 rotatii pe minut).

Modificarile au fost realizate de inginerii de la Ford TeamRS in parteneriat cu Revolve Technologies, tunerul de casa al Ford cunoscut sub numele de Mountune.

Noua masina ajunge de la 0 la 100 km/h in 5,6 secunde si atinge o viteza maxima similara cu modelul RS (263 km/h).

Cel mai puternic Ford Focus va intra in productie in luna mai, la uzina Ford din Saarlouis (Germania).

Masina a fost testata de producator pe celebrul circuit de la Nurburgring, unde RS500 a parcurs fara intrerupere 500 de tururi, echivalentul a 10.000 de kilometri.

Ford Focus RS500 (sursa - Ford)Exteriorul masinii se diferentiaza de RS prin folia negru mat realizata de 3M, prin jantele negre cu anvelope de 235/35/R19 si prin etrierele de frana vopsite in rosu.

La interior, clientii vor avea gravat, manual, in consola centrala, numarul (de la 1 la 500) modelului.

Versiunea RS500 pleaca de la varianta de echipare de top a lui Focus RS, iar singurele elemente pe care clientii le pot alege aditional sunt monitorul tactil (touchscreen) cu navigatie si DVD si scaunele Recaro din piele rosie.

RS500 este cea mai puternica masina compacta de volum disponibila in prezent pe piata si rivalizeaza cu versiunile de top ale Volkswagen Golf (R), Renault Megane (R.S.), Opel Astra (OPC), Citroen C4 (VTS), Honda Civic (TypeR), Mitsubishi Lancer (Evo), Mazda3 (MPS), Seat Leon (Cupra R) si Subaru Impreza (WRX STi).

Lasa un comentariu