Acasa Honda Honda CR-Z vine in Romania in iunie, la circa 20.000 euro fara taxe

Honda CR-Z vine in Romania in iunie, la circa 20.000 euro fara taxe

de Adrian Mitrea

Honda CR-Z (sursa - 0-100.ro)

Cel mai nou automobil hibrid al Honda, CR-Z, va fi disponibil in Romania in luna iunie, la un pret de circa 20.000 euro fara taxe, iar anul viitor va intra in gama Honda un nou automobil hibrid, a declarat presedintele Honda Trading Romania, Hirotomo Kani.

„Prin iunie va fi disponibila (masina – n.r.) aici, dar din cauza ratei de schimb fluctuante dintre yen si euro nu stim sigur la ce pret vom vinde si cate masini vom vinde. (…) Fara TVA sper ca va pleca de pe la 20.000 de euro”, a spus Kani, dupa un eveniment organizat pentru anuntarea prelungirii parteneriatului dintre Honda Trading Romania si FC Dinamo.

CR-Z dispune de un sistem care permite soferului sa aleaga intre trei moduri de a conduce: Sport, Econ si Normal. Constuctorul spune ca acest automobil a fost gandit in primul rand ca o masina pentru placerea de a conduce, dar cu respect fata de mediu.

Masina este echipata cu un motor pe benzina de 1,5 litri, ajutat de un mic propulsor electric (14 Cai Putere). Intreg ansamblul dezvolta 124 Cai Putere si un cuplu de 174 Newton-metru.

Motorul electric este amplasat intre propulsorul pe benzina si cutia de viteze (manuala cu sase trepte) si ajuta la plecari de pe loc si la depasiri.

CR-Z consuma 5 litri de benzina pentru 100 de kilometri parcursi, iar emisiile de dioxid de carbon pe kilometru ating 117 grame, potrivit constructorului.

Seful Honda Trading Romania a explicat ca preturile masinilor Honda sunt puternic influentate de cursul de schimb, astfel ca in viitor solutia ar fi producerea masinilor in Europa.

„Tot timpul suntem influentati de cursul de schimb. Singura solutie ar fi fabricarea masinilor in Europa, in zona euro, pe viitor. Nu spun ca vom face asta, dar pe termen lung poate ca aceasta va fi solutia”, a explicat Kani.

Anul viitor va fi disponibil la vanzare si o versiune hibrida a modelului Jazz, cel mai mic automobil din gama Honda. Este de asteptat ca aceasta masina sa fie si cea mai ieftina hibrida Honda.

Honda CR-Z (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu