Acasa Revista Presei Revista presei, 23 mar.: Toyota nu are drept exclusiv asupra lui Prius. Posibil cartel pe piata carburantilor din Romania

Revista presei, 23 mar.: Toyota nu are drept exclusiv asupra lui Prius. Posibil cartel pe piata carburantilor din Romania

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Romania a vandut in Germania anul trecut mai multe autoturisme decat a importat din aceasta tara si a trecut astfel de la un deficit comercial pe sectorul auto de 762,8 milioane euro in 2008 la un excedent de 306,4 milioane euro, potrivit datelor INS, citate de MEDIAFAX.

Automobile Dacia a demarat exporturile celui mai nou model asamblat la Pitesti, SUV-ul Duster, aproape 300 de unitati fiind livrate zilnic dealerilor din pietele vest-europene, informeaza Ziarul Financiar.

Toyota nu poate sa utilizeze cu drept exclusiv denumirea Prius din cauza faptului ca o companie indiana poarta acest nume. Prius Auto Industries a fost fondata cu sase ani inainte de lansarea lui Toyota Prius, potrivit automarket.ro.

Incepand de vineri dimineata, Politia Rutiera a pus in functiune 300 de radare invizibile in 32 de judete si in municipiul Bucuresti. in primele ore au fost aplicate peste 100 de amenzi pentru depasirea vitezei, scrie Gandul.

Reprezentantii oamenilor de afaceri din Romania considera ca scumpirea carburantilor este nejustificata si ca producatorii din domeniu „au un comportament economic de tip cartel”, revenind totodata cu propunerea introducerii unei taxe de tip „Robin Hood” pentru unele companii energetice, rel;ateaza stiriauto.ro.

Lasa un comentariu