Acasa BMW BMW va lansa masini cu tractiune fata

BMW va lansa masini cu tractiune fata

de Adrian Mitrea

BMW si Mini (sursa - 0-100.ro)

BMW lucreaza la o platforma cu tractiune pe rotile din fata si care va sta la baza unor masini mai mici marca BMW, a anuntat seful grupului BMW, Norbert Reithofer. Aceeasi mecanica o va prelua si a treia generatie a Mini.

„Vor exista masini BMW cu tractiune fata in viitor, in categoria masinilor mici”, a spus Reithofer.

Stephan Neugebauer, specialist EfficientDynamics in cadrul grupului BMW, a declarat recent, in exclusivitate pentru 0-100.ro, ca vor exista masini BMW mai mici decat Seria 1.

Din spusele sefului BMW de azi (17 martie) se poate intelege ca si viitorul Seria 1 ar putea avea tractiune pe rotile din fata, deoarece aceasta masina face parte din segmentul masinilor mici (clasa B).

In prezent, toate masinile BMW au tractiune pe rotile din spate sau 4×4 (xDrive). Tractiunea spate este un element de traditie pentru BMW.

Potrivit unor surse din cadrul grupului auto german, citate de Automotive News Europe (ANE), noua plaftorma cu tractiune fata a BMW va debuta in 2013, an in care va fi lansata si noua gama Mini.

Platforma cu tractiune fata a BMW va avea si o varianta 4×4 si ar putea sta la baza a circa 20 de versiuni ale unor masini BMW si Mini.

1 comentariu

bookmark 17 martie 2010 - 14:33

ma bucur ca vor pune tractiunea pe rotile din fata, se va potrivi mai bine cu stilul meu de condus. din cate stiu eu masinile cu tractiune pe fata se pot controla usor in caz de supravirare si subvirare. am strans ceva bani si chiar vroiam sa-mi iau masina. mai astept nitel si-mi iau un bmw, de-abia ca mai fac "pui" banutii

Reply

Lasa un comentariu