Acasa Chevrolet VIDEO, FOTO: Lansare Chevrolet Spark. Teatru auto si galagie urbana

VIDEO, FOTO: Lansare Chevrolet Spark. Teatru auto si galagie urbana

de Adrian Mitrea

Lansare Chevrolet Spark (sursa - 0-100.ro)

Chevrolet a lansat marti seara (10 martie) in Romania a doua generatie a masinii de oras Spark, printr-un eveniment organizat la Fratelli Studio din Bucuresti, intr-o atmosfera de teatru modern si galagie urbana, toate moderate de George Vintila.

Pe scurt, evenimentul a sintetizat viata unui tanar din Romania zilelor noastre: agitatie, fite, shopping, muzica.

Click aici pentru galeria foto

Grupul GM pare sa fie printre putinele care mai au bani, pe criza, de evenimente complicate. Dupa lansarea noului Opel Astra, intrarea oficiala pe piata romaneasca a noului Spark a fost cel putin la fel de percutanta.

Directorul de vanzari si marketing al Chevrolet in Romania, Catalin Manta, a pregatit o prezentare profesionista si la obiect, neplictisitoare, despre istoria de 99 de ani a Chevrolet, marca ce activeaza de doar sase ani in Europa.

Istoria Chevrolet nu prea se pupa bine cu contextul european, asa ca e cam frapanta trecerea de la performantele motoare cu sase si opt cilindri din 1929, respectiv 1954, la micile propulsoare de 1,0 litri si 1,2 litri ale micului Spark din 2010.

Oricum, Chevrolet e o marca care a inceput sa creasca frumos si sustinut in Europa, si poate aceasta batrana parte de lume va avea o contributie insemnata la vanzarile mondiale ale marcii in viitor.

Apropo de vanzari… Chevrolet a livrat la nivel mondial 175 de milioane de masini de la infiintarea companiei, in 1911, de catre inginerul si pilotul de curse elvetiano-francez Louis Chevrolet.

Veleitatile micului Spark au fost subliniate iar si iar aseara: are spatiu pentru cinci pasageri si patru din cinci stele la Euro NCAP.

Mi se pare si normal ca oficialii Chevrolet sa insiste pe siguranta, dupa episoadele triste in care Matiz/Spark obtinea doua stele si jumatate (in 2005) la testele de siguranta, iar Aveo doar o stea si jumatate (in 2006).

Momentele artistice de aseara au constat in mici scenete de dans urban, freestyle cu biciclete si o parte interactiva in care doi oameni din public trebuiau sa-si gaseasca alti patru insotitori (ai ghicit de ce… pentru ca Spark are loc pentru cinci pasageri!) si sa-si dovedeasca indemanarea la condus pe un mic traseu improvizat in centrul Fratelli Studio.

Ca toata povestea sa fie si mai interesanta, pilotul Vali Porcisteanu a stabilit un timp de batut: un minut. Timpul lui Vali a fost usor detronat de unul dintre concurenti, care a reusit 40 de secunde si a castigat un premiu special.

Premii speciale (o rama foto digitala de 7 inchi) au castigat si alti vreo 4-5 invitati care au raspuns la intrebarile lui Vintila legate de atuuri ale noului Spark. Cateva exemple ar fi consumul, raza de bracaj si… ai ghicit… cati pasageri pot incapea in noul Spark.

Oricum, toata lumea a plecat multumita pentru ca mancarea a fost si gustoasa si suficienta, iar la plecare toti invitatii au primit niste mici ghiozdane verde-brotacel si un stick de 1 GB, tot verde, virusat, cu informatii despre Spark.

Lasa un comentariu