Acasa Citroen FOTO: Survolt, starul de la standul Citroen

FOTO: Survolt, starul de la standul Citroen

de Adrian Mitrea

Citroen Survolt (sursa - 0-100.ro)

Citroen a prezentat marti (2 martie), la Salonul Auto de la Geneva, modelul Survolt, masina sport 100% electrica aflata deocamdata la stadiul de concept, dar care indica viziunea marcii franceze in materie de masini ecologice de inalta performanta.

Citroen Survolt este pus in miscare de un motor electric, insa Citroen nu a dezavaluit informatii detaliate despre performante si tehnica.

Masina are 3,85 metri lungime, 1,87 metri latime si 1,20 metri inaltime) si vine in completarea gamei de concepte electrice Citroen, alaturi de Revolte.

Acest prototip se afla la standul Citroen de la Geneva, insa a mai fost prezentat deja in septembrie 2009 la Salonul Auto Frankfurt.

Potrivit Citroen, Survolt are „performante demne de o masina sport”, dar „cu respect pentru mediu”.

Un alta noutate notabila de standul Citroen este conceptul High Rider, care prefigureaza lansarea unui nou model in linia DS (Distinctive Spirit), cel mai probabil DS4.

Acest concept are un sistem de propulsie hibrid care combina un motor diesel (cu filtru de particule) si un motor electric incorporat la nivelul trenului de rulare spate. Motorul electric poate, in momentul in care soferul are nevoie de o accelerare puternica, sa suplimenteze cuplul motorului diesel, acest cuplu suplimentar fiind transmis rotilor spate.

Lasa un comentariu