Acasa Foto VIDEO, FOTO: Culisele Salonului Auto de la Geneva. Duster isi dezvaluie ultimele secrete

VIDEO, FOTO: Culisele Salonului Auto de la Geneva. Duster isi dezvaluie ultimele secrete

de Adrian Mitrea

Culisele Salonului Auto. 0-100.ro

Salonul Auto de la Geneva isi deschide oficial portile marti (2 martie), insa jurnalistii care s-au grabit sa se acrediteze au putut deja sa intre in complexul expozitional. Printre ei ne numaram si noi, echipa 0-100.ro, iar din culise Salonul arata… haotic.

La aceasta ora muncitorii inca lucreaza din greu pentru ca multe standuri nu sunt inca finalizate. Cele mai multe premiere asteapta cuminti, acoperite, marea lansare de maine (2 martie), insa nu e si cazul lui Duster, primul SUV din istoria Dacia.

In total sunt cinci exemplare Duster la standul Dacia, iar doua dintre ele sunt descoperite. Securitatea e foarte stricta, iar fotografiatul este interzis. Noi am reusit sa facem cateva fotografii si sa studiem de aproape masinile expuse.

Dacia Duster in culisele salonului. 0-100.ro

La Dacia Duster de pe cel mai inalt piedestal se poate observa partea mecanica, aspect tehnic despre care Dacia nu a comunicat inca nimic oficial. Pentru a elimina suspansul, va spunem ca Duster are suspensie spate independenta (de tip multilink).

Patrick Pelata declarat ca Duster foloseste platforma tehnica a Logan (denumita tehnic si B0), care a fost usor modificata pentru a suporta tractiune 4×4, preluata de la Nissan. Ei bine, dupa cum arata pe dedesubt Duster este clar ca platforma Logan a fost mult imbunatita sau ca masina are aceeasi arhitectura cu Nissan Qashqai.

Dacia Duster in culisele salonului. 0-100.ro

Daca ce „ascunde” Duster la nivel mecanic este o imbunatatire a platformei Logan (B0), atunci nu este exclus ca viitoarele modele Dacia sa beneficieze in viitor de aceasta platforma modificata, cu suspensie spate independenta.

Oricum, maine (2 martie) se anunta o conferinta de presa foarte interesanta la standul Dacia, chiar daca despre Duster se stiu aproape toate detaliile, inclusiv preturile orientative. Urmareste 0-100.ro in jur de ora 16:00 pentru a afla ultimele stiri Dacia de la Geneva.

La Volvo pregatirile sunt intense. Inginerii testeaza instalatiile de aburi si monitoarele uriase suspendate pe care publicul va putea admira noul S60.

Peugeot SR1 in culisele salonului. 0-100.ro

Conceptul Peugeot SR1 sta nebagat in seama langa un perete din sticla pe care curge apa. Prezentarea masinii si prototipul in sine arata foarte bine in realitate, iar acest studiu chiar are sanse mari sa devina realitate (ca succesor al Peugeot 406 Coupe).

Mini Countryman sta agatat pe un perete la standul Mini, idee de expunere pe care marca britanica a mai afisat-o si la saloanele auto anterioare.

Opel este singura marca auto care are la stand o animatoare, care deja se antrena cu zambete pentru maine langa conceptul Flextreme GT/E.

Cum se pregatesc constructorii auto pentru a 80-a editie a Salonului auto din oras poti vedea in imaginile de mai jos.

Lasa un comentariu